Sinagog Etrafında Barış Halkası

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da, geçtiğimiz ay terör saldırısında hayatını kaybeden 37 yaşındaki Dan Uzan'ın saldırıya uğradığı sinagogun önünde, farklı ırk ve dinden insanların katılımıyla "barış halkası" oluşturuldu.

Polisin izin vermesiyle, sosyal medyada yapılan çağrıların ardından oluşturulan barış halkasına binden fazla kişi katıldı.

Musevi, Hristiyan ve Müslümanlar ellerinde beyaz güller ve göğüslerinde ''Korku ve düşmanlığa hayır'' yazan rozetlerle birbirlerinin ellerinden tutup samimi pozlar verdi.
Barış eylemini düzenleyen ve kendisi de Müslüman olan Filistin asıllı Niddal El Jabri kalabalıktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, ''Biz buradan barışı istediğimizin sinyalini verdik ama yaşananların nedenleri üzerinde kafa yormamız lazım. Bugün çok net bir şekilde barışın hakim olduğu bir Danimarka istediğimizin mesajını verdik'' diye konuştu.

Dan Uzan'ın babası Segeor Uzan, ''İyi insanların olduğu güzel bir dünya hissine kapılıyorum'' derken, Danimarka'daki Musevilerin lideri Dan Rosenberg Asmussen ise, bugünkü barış halkasının gerçekleşmesinde büyük rol oynayan El Jabri'nin tıpkı saldırıyı gerçekleştiren Omar Abdul Hamid El Hussein gibi Filistinli olduğunu hatırlatarak, ''Bugünü düzenleyen Filistinli, yani bu eylemin ne kadar cesurca olduğunu gösteriyor. Ancak bu gibi eylemlerle önyargı ve düşmanlıklarla mücadele edebiliriz. Anlayacağınız bugün olanlardan çok memnunuz'' diye konuştu.

Barış halkasına saldırıda hayatını kaybeden Dan Uzan'ın babası Sergeot Uzan'ın yanı sıra eski Hahambaşı Bent Melchior, şair Yahya Hussein ve bir çok siyasetçi katıldı.

Kaynak: AA