'Sana İhtiyacım Var' Kampanyası

Tekirdağ'da, Hayrat İnsani Yardım Derneği, "Sana İhtiyacım Var" kampanyası kapsamında Suriye'ye bir tır yardım malzemesi gönderdi.

Derneğin Tekirdağ temsilcisi İsmail Cerit, gazetecilere yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahibi Suriyelilere yönelik yardım çalışmaları dolayısıyla Suriye'ye 109. tırın gönderildiğini söyledi.

Gönderilen tırlarda ısınma amaçlı kullanılacak malzemeler olduğunu belirten Cerit, "Tekirdağ temsilciliği olarak önceki gönderdiğimiz tırlarda da 3 tır yardım kömürü göndermiştik arkadaşlarımıza. Bu yardım tırımızda da yine kardeşlerimizin ihtiyacını sağlayacak kıyafetler bulunmakta" dedi.

Cerit, tırın ilk önce İstanbul'a gideceğini, oradan da eklenecek yardım malzemeleriyle Suriye'ye gideceğini ifade ederek, şöyle konuştu:
"Bu tırımız, buradan hareketle İstanbul Şile'ye gidecek ve yine derneğinin oradaki temsilciliği vasıtasıyla kalan kısmının tamamlanmasının ardından Hatay'a, Reyhanlı'ya intikal edecek. Cilvegözü Sınır Kapısı vasıtasıyla Hama, Humus, Halep, Salkin ve Hayrat İnsani Yardım Derneği'nin daha önce kurmuş olduğu Hayrat köyünde bulunan kardeşlerimize ve o bölgedeki yardım çadırlarında ikamet eden kardeşlerimize ulaştırılacak."
Suriye'deki savaş mağdurlarına yönelik yardımlarının devam edeceğini bildiren Cerit, Tekirdağ'da ihtiyaç sahibi Suriyelilere gönderilmek üzere gıda kampanyası başlattıklarını ifade etti.

Yardım tırı, duaların ardından uğurlandı.
Kaynak: AA