Meteoroloji'den önemli uyarı

Meteoroloji kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı bazı iller için önemli uyarılarda bulundu.

Meteoroloji'den önemli uyarı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yağışların Antalya ile öğle saatlerine kadar Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yaşanabilecek ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun güney, iç ve batı kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, güneybatı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Antalya ile öğle saatlerine kadar Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda hafif buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının, yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 2 ila 6 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzg'r, genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yağışların Antalya ile öğle saatlerine kadar Muğla çevrelerinde kuvvetli olması beklendiği belirtilirken, yaşanabilecek ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, güney kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerine kadar Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, batı kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batısı ile Aksaray, Kırşehir, Kırıkkale ve Yozgat çevrelerinin aralıklı yağmur ve yer yer sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Zonguldak, Karabük, Düzce ve Bolu çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde Bolu'nun yüksek kesimlerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çorum çevrelerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU:
Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Malatya ve Elazığ çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, batısının aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.