Mersin'de 'opson İv'Operasyonu

Emniyet Genel Müdürlüğü ile İnterpol Genel Sekreterliği ve EUROPOL koordinesinde sahte gıda ürünleri üreticilerini, dağıtıcılarını ve kriminal ağlarını belirlemek, taklit ürünleri ele geçirip toplum sağlığını korumak ve yasal prosedürleri başlatmak amacıyla 'OPSON IV' adıyla İçel'de düzenlenen operasyonda, çok sayıda sahte ve taklit ürün ele geçirilirken, 4 işletmeye 19 bin 33 TL para cezası kesildi.

Mersin'de 'opson İv'Operasyonu

İçel İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü ile İnterpol Genel Sekreterliği ve EUROPOL koordinesinde sahte gıda ürünleri üreticilerini, dağıtıcılarını ve kriminal ağlarını belirlemek, taklit ürünleri ele geçirip toplum sağlığını korumak ve yasal prosedürleri başlatmak amacıyla OPSON IV adı altında operasyon gerçekleştirildi.

Türkiye genelinde İl Emniyet Müdürlükleri, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin personeli ile birlikte yapılan müşterek çalışmalar kapsamında, İçel merkezi ve ilçelerinde iş yeri denetlenerek, kontrol edildi. Bu denetleme ve kontroller sonucunda 145 bin 855 adet paketleme ve yapıştırma etiketi, 48 bin 250 adet cinsel uyarıcı kapsül, 5 bin 693 adet cinsel uyarıcı macun, 822 kilogram kimyasal toz gıda, 124 adet İsveç iksiri, 31 bin 116 adet bitkisel krem ve jel, bin 83 adet bitkisel karışım macun, 14 bin 708 kilogram baharat ele geçirildi. Ekipler tarafından 4 işletmeye 19 bin 33 TL para cezası kesildi.
Kaynak: İHA