Muş’ta Sürü Yönetimi Eğitimleri Başladı

Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Türkiye İş-Kurumu (İş-Kur) İl Müdürlüğü tarafından sürü yönetimi kursları başlatıldı.

Muş’ta Sürü Yönetimi Eğitimleri Başladı

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından sürü yönetimi eğitimlerine başlandı. Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Teknik personellerince verilen eğitimlerde, Muş’ta çobanlık yapan yetiştiricilerin bilinçlendirilmesi amaçlanıyor. Sürü Yönetimi Eğitimi Programı’nın 3 hafta süreceği ifade edilen açıklamada, kursa toplam 25 kursiyerin katılım gösterdiği vurgulandı. Açıklamada, “Halen sürü yönetimi elemanlığı yapan veya sürü yönetim faaliyetlerini gerçekleştirecek eleman olmaya aday, sosyal güvence kapsamına alınma niteliklerine sahip, okuma ve yazma bilen veya en az ilkokul mezunu olan, bedenen sağlıklı ve eğitim konularına ilgi ve ihtiyaç duyanlar ile küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan kişiler kursa katılabilirler” denildi.

Eğitimini tamamlayan kursiyerlere ‘Sürü Yönetim Elamanı’ sertifikası verileceği bildirilen açıklamada, “Proje kapsamında kursiyerler; koyun ağılı ve keçi barınağı kurma, koyun ve keçi ırkını seçme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, sürüyü bulaşıcı hastalıklara karşı koruyabilme, biyogüvenlik uygulamalarına hâkim olma ile sağım yapabilme konularında yetiştiriliyor” ifadeleri kullanıldı.
Kaynak: İHA