Eskişehir'de Uyuşturucu İle Mücadele

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu madde kaçakçılığı, kullanımı ve bağımlılığıyla mücadele eden müdürlüğün 2014 yılında uyuşturucu madde ticaretine yönelik 61 olaya müdahale ettiğini, bu olaylarla ilgili 140 şüphelinin yakalandığını ve söz konusu şüphelilerden 61'inin tutuklandığını açıkladı.

Emniyet Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, bazı yayın organlarında, "Uyuşturucunun en yaygın olduğu il Eskişehir" başlıklı açıklamaların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, 2015 yılının ilk 2,5 aylık dönemde uyuşturucu madde ticaretine yönelik 14 olaya müdahale edildiği, bu olaylarla ilgili 39 şüphelinin yakalandığı, söz konusu kişilerden 18'inin tutuklandığı kaydedildi.
Uyuşturucu madde kaçakçılığı, kullanımı ve bağımlılığıyla mücadele eden Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 2014 yılında uyuşturucu madde ticaretine yönelik 61 olaya müdahale ettiği, 140 şüphelinin yakalandığı ve söz konusu şüphelilerden 61'inin tutuklandığı ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
"Bu çalışmalarda 10 kilo esrar, 7 bin 41 sentetik uyuşturucu hap, 1 kilo bonzai ve bin 900 kenevir bitkisi ele geçirilmiş, 2014 yılı içerisinde 943 kişiye uyuşturucu madde kullanımından dolayı yasal işlem yapılmıştır. 2015 yılı ilk 2,5 aylık dönemde uyuşturucu madde ticaretine yönelik 14 olaya müdahale edildi. Bu olaylarla ilgili 39 şüpheli yakalandı ve yakalanan şüphelilerden 18'i tutuklandı. Bu çalışmalarda 9 kilo 331 gram esrar, 10 bin 608 sentetik uyuşturucu hap, 1 kilo 666 gram bonzai ve 20 gram eroin maddesi ele geçirilmiş, 2015 yılı içerisinde 184 kişiye uyuşturucu madde kullanımından dolayı yasal işlem yapılmıştır. Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlısı İzleme Merkezi'nin en güncel verileri olan 2014 yılı son üç aylık dönemini içeren istatistik verilerinde Türkiye genelinde narkotik olaylar sıralamasında Eskişehir ilk 20 kent içerisinde yer almamaktadır."
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna başkanlığında geçtiğimiz ay yapılan İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu toplantısında önemli kararlar alınarak uygulamaya geçildiğine değinilen açıklamada şunlar kaydedildi:
"Bahse konu toplantıya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gençlik ve Spor, İçişleri, Milli Eğitim, Sağlık, Adalet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Odunpazarı Belediyesi temsilcilerinin yanı sıra, Kent Konseyi, Yeşilay, Uyum Derneği'nden temsilciler katılmıştır. İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Genelgesi'nin 5'inci maddesinde kentte yapılacak her türlü önleme faaliyeti kurulun bilgisi ve denetiminde yürütülür. 'Kurul bu faaliyetlerin ilgili kurumların işbirliğiyle ve uzmanlar eliyle yürütülmesini temin eder' şeklinde belirtilmiştir. İzin alınmadan, uzman kontrolünden geçmeden yapılan mücadele faaliyetleri farkında olmadan mücadeleye zarar verecek niteliğe dönüşebilmekte, toplumu özendirici, paniğe sevk edici açıklamalar farklı sonuçlar doğurabilmektedir."
Kaynak: AA