CHP'de zehir zemberek istifa!

CHP Yozgat Milletvekili aday adayı ve partinin eski il başkanı Onur Kaytan düzenlediği basın toplantısıyla CHP Yozgat Milletvekili aday adaylığını geri çektiğini ve partinin yapacağı ön seçimlere katılmayacağını açıkladı. Kaytan’ın beklenmeyen bu açıklaması CHP’de şok etkisi yaşattı.

CHP'de zehir zemberek istifa!
CHP'li Onur Kaytan, bürosunda düzenlediği basın toplantısıyla CHP Yozgat Milletvekili aday adaylığından geri çekildiğini ve siyasi hayatını noktaladığını duyurdu. Kaytan'ın beklenmedik kararı CHP tabanında şok etkisine sebep oldu. Parti genel merkezinin Yozgat'ta ön seçim kararı almasına tepki koyan Kaytan, CHP'nin diğer aday adayı Aslan Nurdoğdu'nun kendi öz kardeşini de dayatmalarla aday adayı yaptığını ve bundan dolayı ön seçimde demokrasi olgusunun kendiliğinden ortadan kalktığını iddia etti.

ELİ ÇANTALI ADAY İSTEMİYORUZ


Yozgat'ta CHP'nin üç tane aday adayı olduğunu ve kendisinden hariç diğer aday adaylarının Yozgat ile herhangi bir bağı bulunmadığını dile getiren Onur Kaytan, “Yozgat'ta partimizin üç tane aday adayı vardı bir tanesi ben, bir tanesi Aslan Nurdoğdu diğer arkadaşımız ise İstanbul'da oturan Gülhanım Ceylan. Aslan Nurdoğdu Mersin'de oturuyor ve Mersin'de ticaret yapıyor. Yozgat ile en ufak bir bağlantısı mevcut değil. Sadece Yozgat'ta doğmuş ve sülalesi Yozgatlı olduğu için Yozgatlı kimliğini taşıyan bir arkadaşımız. Ne CHP'nin herhangi bir kademesinde görev yapmış, ne de partili seçmenlerin ya da Yozgatlının yanında yer almış değil. Diğer arkadaşımız Gülhanım Ceylan ise Sorgunlu ama onunda bütün ticareti ve hayatı İstanbul'da. Bu aday adayımız da İstanbul'da oturup, Yozgat'tan aday adayıyım diyen bir arkadaşımız” dedi. Kaytan, demokratik yarıştan kaçınmadıklarını ancak ön seçimin karşılıklı bir yarıştan ziyade bir aday adayı ile bir sülalenin yarışı şeklinde gerçekleşmesine tepkili olduklarını dile getirdi. Kaytan, “Son dakika da öğreniyoruz ki Aslan Nurdoğdu'nun öz kız kardeşi de bir takım dayatmalarla aday adayı yapılıyor ve yarış aday adayı ile sülalenin yarışına dönüşüyor” diye konuştu.

ÖRGÜT DESTEĞİYLE YOLA ÇIKTIM


Onur Kaytan, Yozgat İl Örgütü'ne emek verdiğini ve Yozgat kamuoyuna hizmet için aday adayı olduğunu ilan ettiğini hatırlattı. Kaytan, Yozgat'ta AKP iktidarı döneminde Yozgat'a yapılmayan hizmetlerin takipçiliğini yaptığını ve iktidarın yanlışlarının her dönem takipçisi olduğunu dile getirdi.

Onur Kaytan milletvekili aday adaylığı için 14 ilçe örgütü ve il örgütünün desteğini aldığını da dile getirerek “Yani şahsi aldığımız bir karar değil. Örgütümüzün desteğiyle aday olduğumuzu duyurduk. Ancak şimdi yarışa gireceğiz ama bir tarafta Onur Kaytan, diğer tarafta Aslan Nurdoğdu ve sülalesi. En az iki en fazla dört oy kullanılacak ön seçimlerde bu nasıl bir demokrasi, bu nasıl bir yarıştır. Ben bunu kamuoyunun takdirine sunuyorum ve bu saat itibariyle de CHP Yozgat Milletvekili aday adaylığımı geri çektiğimi, siyasi hayatımı sonlandırdığımı kamuoyuna duyurmak istiyorum. Örgütümün hakkını helal etmesini talep ediyorum. Bu saat itibariyle ben CHP'den aday adayı değilim adaylığımı noktalamış bulunuyorum” ifadelerinde bulundu.

CHP'li KİMLİĞİMDEN ÖDÜN VERMİYORUM


Milletvekili aday adaylığından geri çekildiğini ilan eden Onur Kaytan, “Bu saatten sonra takdir genel merkezindir” dediği açıklamasının devamında CHP Genel Merkezi'ne yönelik eleştirilerde de bulundu. Kaytan, “Genel Merkez iktidar olmak istiyorsa MYK kadrolarında kendi koltuklarını düşünen arkadaşları artık genel başkanın görmesi lazım. CHP'nin iktidarının engellenmemesi lazım. Ben burada farklı düşünenler olsa da sizlerin huzurunda söylüyorum. Partime hizmet ettim gurur duydum, CHP'li kimliğimden en ufak bir ödün vermiyorum ama Yozgat milletvekili aday adaylığımı noktalıyorum” dedi.

AYAK OYUNLARINA KARŞIYIZ

Kaytan, siyasete girerken bir ilke çizdiğini ve onu uyguladığını belirterek, her zaman Yozgat'ta eli çantalı diye tabir edilen ithal adaylara karşı olduğunu dile getirdi. Kaytan, halen o duruşunun arkasında olduğunu ve demokratik yarıştan hiçbir zaman kaçmadığını ifade ederek, Yozgat'ta partinin değişik kademelerinde partiye hizmet etmiş her isim ile demokratik yarışta yarışmaya hazır olduğunu vurguladı.

Kaytan, “Demokrasi ise buyursun gelsinler, bu partiye hizmet etmiş, belediye başkan adaylığı yapmış, milletvekili adaylığı yapmış, partiye hizmet etmiş herkesle demokratik yarışa varım. Ön seçimden kaçtığımız yok. Biz sadece ayak oyunlarına karşıyız. CHP'nin iktidar olmayacağım diye diretmesine ve ben iktidar istemiyorum, Yozgat'tan milletvekili çıkarmak istemiyorum demesine biz örgüt olarak karşıyız.

Takdir genel merkezindir. Ben emeklerimizin zayi olmasından ve Yozgat'a hizmet getirmeye çalıştıkça ayaklarımızdan tutulduk bunu da kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Çekilmeyle alakalı ben MYK'da ki genel başkan yardımcılarıma durumu bildirdim. Ama il başkanı ve merkez ilçe başkanıma bu konunun demokrasiye yakışmayacağını belirttim. Onun dışında parti tabanı bilmiyordu sizlerle duymuş olacaklar” şeklinde konuştu.