Kalder'den Kayso'ya Ziyaret

Türkiye Kalite Derneği (KALDER) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan ve Genel Sekreter Akın Alıkçıoğlu, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak'ı makamında ziyaret etti.

KAYSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Boydak, ziyarette, derneğin Kayseri bürosunun KAYSO hizmet binasında faaliyet gösterdiğini belirterek, KALDER'in Türkiye'de kalite ve kurumsallık anlayışı konusunda yapmış olduğu katkıları herkesin çok iyi bildiğini belirtti.

Boydak, Kayseri'de firmaların kalite yolculuğuna çıkma noktasında daha bilinçli hale gelmiş olmalarından büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Kalite bilincinin gelişmesinde ve artık bunun bir yaşam felsefesi haline gelmesinde hem firmalarımıza hem de firmalarımızdaki çalışanlarımıza yapılan katkılarla aslında Türkiye'nin dolaylı olarak gelişimine katkı sağlanmaktadır. Bundan dolayı ben kendilerini kutluyorum. Bundan sonra KALDER büyük ödüllerine Kayseri'den de talipler var. Bu yarış içerisinde bundan sonra Kayseri de olacak."
Hamdi Doğan ise Kayseri'nin artık adeta kalitenin yuvası haline geldiğini belirterek, buradaki faaliyetleriyle Kayseri'deki sanayicileri ve iş dünyasını küresel rekabete hazırlamayı hedeflediklerini belirtti.

Fert başına düşen milli gelirde artışların son yıllarda sınırlı olduğunu ifade eden Doğan, "Milli gelirde sıçramayı sağlayacak, gelişmeyi ve sürekli iyileşmeyi sağlayacak olan EFQM Mükemmellik Modeli dediğimiz uygulamaları özellikle Kayseri ve Orta Anadolu bölgemizde tanıtabilmek ve bunun yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla çalışıyoruz. Sayın Mustafa Boydak, Kayseri'de bize bir yuva açtılar. Amacımız Kayseri'ye kalite katarak 2K'lı bir Kayseri yaratmaktır" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA