İran Meclis Başkanı Laricani Kuveyt'te

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, ülkesinin Filistin ve Lübnan'da İsrail işgaline karşı direnişe destek vermesinin, hegemonya kurmak amacı taşımadığını belirtti.

Kuveyt'i ziyaret eden Laricani, Kuveyt-İran Dostluk Birliği üyeleriyle yaptığı görüşmede, "İran İslam Devrimi ilkelerinin, imparatorluk ve hegemonyaya karşı olduğunu belirterek, "İran'ın, İsrail işgali karşısında Filistin ve Lübnan'daki direnişe destek vermesi, hegemonya kurmak amaçlı değildir" dedi.

Ülkesinin Kuveyt ile ilişkilerini tüm alanlarda güçlendirmek ve iki komşu halk arasındaki güven ruhunu pekiştirmek istediğini ifade eden Laricani, Kuveyt ile İran arasındaki ilişkilerin tarihi derinliği olduğunu belirterek, ikili ilişkilerin daha üst seviyeye yükseltilmesi gerektiğini vurguladı.
Kuveyt Millet Meclisi Başkanı Merzuk el-Ganim de Laricani'yle düzenlediği basın toplantısında, Laricani'nin Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile gayet açık ve şeffaf bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi.

Ganimi, taraflar arasında İran'ın nükleer programına ilişkin Kuveyt ile Körfez ülkeleri halklarının duyduğu endişenin görüşüldüğünü ve Laricani'nin Batılı ülkelerle yapılan nükleer müzakerelerdeki gelişmeler konusunda kendilerini bilgilendirdiğini söyledi.

"İslam dünyasının kritik bir süreçten geçtiğini, bölgenin adeta kaynadığını ve büyük meydan okumalarla karşı karşıya olduğunu" ifade eden Ganim, uluslararası platformlarda İslam dünyasının sorunlarının çözümü için Kuveyt ile İran arasında parlamento düzeyinde işbirliğinin sürdüğünü kaydetti.


Beraberindeki heyetle dün Kuveyt'e gelen Laricani, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile Kuveyt Başbakanı Şeyh Cabir el-Mübarek el-Hamad es-Sabah'la biraraya gelmişti. Görüşmede Meclis Başkanı Merzuk el-Ganim de hazır bulunmuştu.
Kaynak: AA