Gasp Zanlıları Tutuklandı

Bağcılar'da, bir kuyumcunun gasp edilmesi olayına karıştıkları öne sürülen Gürcistan uyruklu biri kadın 6 şüpheliden 5'i tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 10 Şubat'ta Merkez Mahallesi'nde M.Ö'ye (48) ait kuyumcuda meydana gelen gaspla ilgili çalışma yapıldığı belirtildi.
Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmada, olay günü müşteki M.Ö'nün, saat 11.00 sıralarında iş yerini açtıktan kısa süre sonra müşteri gibi gelen iki şahsa tezgahtaki saatleri gösterdiği esnada yüzüne sert bir cisimle vurulduğu, dolabın çekmecesindeki ruhsatlı tabancasını almak isterken bu kişiler tarafından yere yatırıldıktan sonra ipe benzer bir cisimle boğazının sıkılması sonucu bayıldığının belirlendiği kaydedildi.
Açıklamada, M.Ö'nün kendisine geldiğinde ellerinin arkadan bağlı olduğunu, yaklaşık 150 kol saati, 150 imitasyon bilezik, yaklaşık 5 bin lira para, cep telefonu, 1 dizüstü bilgisayar ve 1 adet 7,65 mm çapında ruhsatlı tabancanın gasp edildiğini beyan ettiği aktarıldı.
Olaya ilişkin Gürcistan uyruklu K.B. (25), R.M. (38), B.M. (24), K.B. (51), M.B. (35), ile O.M. (42) isimli kadının 5 Mart'ta yakalandığı belirtilen açıklamada, şüphelilerin evlerindeki aramalarda, 1 tabanca ve şarjör, 6 fişek ile değişik markalarda 36 saat ele geçirildiği bildirildi.

Açıklamada, emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden K.B, R.M, B.M, K.B. ile M.B'nin tutuklandığı belirtildi.
Kaynak: AA