Gündem Özeti / 9 Şubat 2015

Ekip) Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Kolombiya'da
- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkent Bogota'nın tarihi semtini gezecek, Altın Müzesini ziyaret edecek.
(Bogota)
2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop ile beraberindeki İsviçre'den gelen öğrenci grubunu kabul edecek.
(TBMM/11.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET
1- G20 Ülkeleri Merkez Bankaları Başkanları Toplantısı
- G20 Merkez Bankası Başkanları, makro ihtiyati politika tecrübelerini değerlendirmek amacıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde toplanacak.
- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Genel Sekreteri Angel Gurria, G20 Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı kapsamında, OECD'nin 2015 yılı "Büyümeye Geçiş/Going for Growth" adlı raporunun tanıtımını yapacak.
(İstanbul/15.00/11.00)
2- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yenilenebilir Enerji Eylem Planı'nın tanıtım toplantısına katılacak.
(Ankara/10.00)
3- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Çankaya İlkokulunda, okul sütü dağıtım töreninde yer alacak.
(Ankara/09.30)
4- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında düzenlenen Fiziksel Aktivite Çalıştayı"na katılacak.
(Ankara/10.00)
5- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kanada'da halk toplantılarına katılacak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüşecek.

DÜNYA-DİPLOMASİ
1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.
(Şam/Halep)
2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.
(Erbil/Bağdat)
3- Yemen'de, hükümet ve cumhurbaşkanının istifa etmesi ile Ensarullah Hareketi'nin ülkedeki geçiş sürecini belirleyen bildiri yayımlanmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.
(Sana)
4- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Mısır'a 2 günlük resmi ziyarette bulunacak.
(Kahire)
5- Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Avusturya'da, Başbakan Werner Faymann ile görüşecek. Çipras ve Faymann, daha sonra ortak basın toplantısı yapacak.
(Viyana)
6- Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, "Nükleer Emniyet Sözleşmesi"ne taraf ülkeler arasında diplomatik konferans düzenleyecek.

EKONOMİ
1- Türkiye İstatistik Kurumu, geçen yılın Aralık ayına ilişkin sanayi üretim endeksi ile finansal yatırım araçlarının bu yılın Ocak ayındaki reel getiri oranlarını açıklayacak.
(Ankara/10.00)
2- Hazine, 5 ve 10 yıl vadeli devlet tahvili ihalesi düzenleyecek.
(Ankara)
3- Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Four Seasons Hotelde Uluslararası Finans Enstitüsünün düzenlediği G20 Liderler Gündemi Konferansı'na katılacak.
(İstanbul/08.30)

GÜNCEL
1- Yaş sınırı nedeniyle emekliye ayrılacak Yargıtay Başkanı Ali Alkan için Yargıtay konferans salonunda uğurlama töreni düzenlenecek.
(Ankara/16.00)
2- Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, "Dünya Bağışcılık Endeksi Paneli"nin açılışında konuşma yapacak.
(Ankara/09.30)

SPOR
1- Spor Toto Süper Lig'de 19. haftanın son maçında Eskişehirspor ile Galatasaray, Atatürk Stadı'nda karşılaşacak.
(Eskişehir/20.00)
2- Türkiye Basketbol Ligi'nde 18. hafta, Anadolu Efes ile TOFAŞ arasında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacak maçla tamamlanacak.
(İstanbul/19.00)
3- PTT 1. Lig'de 19. hafta, Samsunspor-Albimo Alanyaspor müsabakasıyla sona erecek.
(Samsun/19.00)
4- Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta, 21. haftanın son maçı Hatayspor-MKE Ankaragücü arasında yapılacak.
(Hatay/13.30)
- Spor Toto 3. Lig'de 20. hafta, 3. Grup'taki FBM Makina Balçova Yaşamspor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşılaşmasıyla
tamamlanacak.
(İzmir/13.30)





***
Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA