Dubai Gulfood 2015 Kapılarını Açtı

Dünya gıda sektörünü yakından ilgilendiren ve alanındaki en önemli fuarlar arasında yer alan Dubai'de düzenlenen ‘Gulfood 2015 Fuarı’na, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) üyesi 28 firma da katılıyor.


GAİB üyesi 28 firmanın katıldığı fuarda, Türkiye genelinden 168 firma stant açtı. Fuarda makarna, bulgur, bakliyat ve bitkisel yağlar tanıtım grubu stant açarken, Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıların Birliği de Ekonomi Bakanlığı destekli Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi (URGE) kapsamında heyetler halinde fuara katıldı.

Fuarın birinci gününden itibaren Türkiye’den katılan firmalara yoğun ilgi gösterilirken, fuarla ilgili düzenlenen etkinlikler de dikkat çekti. GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, MBTG Başkanı Surur Aydın ve beraberlerindeki heyetler, fuarın ilk günü münasebetiyle stantları ziyaret ederek fuarın ülke ve bölge ekonomisine hayırlı olması dileğinde bulundular.

Fuara 87 ülkeden 4 bin 200 firmanın katıldığına dikkat çeken GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Türkiye’den 168 firmanın stant açtığını, bu firmalardan 28’inin GAİB üyesi olduğunu belirterek, “Gerek gıda sektörü için, gerekse üreticilerimiz için büyük önem taşıyan Dubai Gulfood 2015 bugün kapılarını açtı. Gıda sektörüyle ilgili birçok alanda faaliyet gösteren 87 ülkeden 4 bin 200 firmanın katılımcı olarak stant açtığı fuarda ülkemizden de 28 firma stant açmıştır. Bu 29 firmanın 20’si Gaziantep kökenli firmalarımız olup, diğerleri birliklerimize üye Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin farklı illerinde faaliyet gösteren firmalardır. Fuarın ülkemize hayırlı olmasını, üretici ve firmalarımıza bereket getirmesini diliyorum. Bizler de burada çeşitli temaslarda bulunarak gıda sektöründeki son gelişmeleri yakından takip edeceğiz. Fuar kapsamında uluslararası büyük konferans ve sempozyumlar var. Bu etkinlikler sektörümüzle ilgili teknolojik alanlarda meydana gelen yeniliklerin tanıtımı yanında ürünlerin dünya piyasalarına sunulması ve markalaşma sonrası yaşanan gelişmeleri kapsıyor. Diğer tarafından dünya tarım sektöründe meydana gelen yeniliklerin de yapılacak tanıtımlarını yakından takip edeceğiz” dedi.

Dubai Gulfood 2015 fuarına büyük bir heyetle katılan Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Başkanı Mahsum Altunkaya ise, Türkiye’nin geçmiş yılların aksine son dönemlerde uluslararası fuarların gözdesi haline geldiğine belirterek, “Türkiye’den önemli bir katılım görmekteyiz. Firmalarımız ülkemize yakışan stantlarıyla dünya pazarı olarak bilinen ve gıda sektöründeki fiyatlarda belirleyici rol oynayan Dubai Guldfood 2015’te etkinlik sağlamış durumdadır. Elbette ülkemizde ihracat kültürü istenen seviyede gelişmiş ve bugün birçok sektörde Türkiye dünya pazarlarının belirleyici roldeki ülkeleri arasında yerini almıştır. GAİB bünyesinde faaliyet göstermekte olan Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu tarafından fuarda bir tanıtım standı açılmış olup, bunun dışında sektörümüzle ilgili fuara katılan heyetlerimiz de gerekli incelemelerini ve temaslarını başlatmıştır. GAİB Koordinatör Başkanımız Abdulkadir Çıkmaz ve beraberimizde fuara katılan heyetimizle Türkiye’den katılan firmalarımıza hayırlı olsun ziyaretlerimizi yaptık. Diğer taraftan dünyanın değişik ülkelerinden gelen sektörde söz sahibi firmaların temsilcileriyle görüşmelerimizi yürütüyoruz. Çeşitli panel, konferans ve açık oturumlara katılarak, dünya gıda sektörünün 2015 ve sonrasıyla ilgili gelişimini tartışacağız. Bilimsel çalışmaların sunulacağı sempozyumlarda yeni tarım ve tarımsal üretim teknikleri hakkında bilgiler alacağız. Fuara katılan firmalarımızı kutluyor, fuarın gerek ülkemiz için, gerekse firmalarımız için bereketli geçmesini diliyoruz” diye konuştu

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri heyetleri fuar süresince incelemelerini ve temaslarını sürdürecek. Fuarın 12 Şubat 2015 tarihine kadar süreceği açıklandı.
Kaynak: İHA