Yıldırım'dan Bosna Hersek'e Yardım

Yıldırım Belediyesi, Bosna Hersek'te yaşŸanan sel felaketi nedeniyle zarar gören Zavidovici, Kalesija ve Srebrenica'daki okullara bilgisayar yardımı yaptı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yıldırım Belediyesi ve Bursa Balkan Kadınlar DerneğŸi (BALKADER) işŸbirliğŸiyle Bosna Hersek'in Tuzla şŸehrinde ilköğŸretim düzeyinde eğŸitim veren Zavidovici, Kalesija ve Srebrenica'daki okullara bilgisayar ve çok fonksiyonlu yazıcılar gönderildiğŸi bildirildi.

Yıldırım Belediye BaşŸkanı İsmail Hakkı Edebali, ''Bosnalı kardeşŸlerimiz tarihte büyük acılara, katliamlara maruz bırakılmışŸtır. Bizler aynı ecdadın torunları olarak onların her zaman destekçisi olacağŸız. PaydaşŸımız BALKADER ile birlikte sel felaketinin izlerini silmeye çalışŸan Bosna halkına yardım elimizi uzatmak insanlığŸımızın, kardeşŸliğŸimizin, dayanışŸma ruhumuzun gereğŸidir'' ifadelerini kullandı.
Yıldırım halkının birlik, beraberlik ve dayanışŸmada örnek bir toplum olduğŸunu vurgulayan BaşŸkan Edebali, şŸunları kaydetti:
''şžeytani güçlerin en büyük korkusu medeniyetimizin bir gün tam anlamıyla ümmet olmasıdır. Bizler bu ümmetin sesi olmaya devam edeceğŸiz. Kadim medeniyetimizin izlerini taşŸıyan her bölgeye destek olmak asli görevlerimizdendir. Yeni yıldırım, bundan sonra Bosna Hersek'in her zaman yanında olacak. Toplumsal şŸuurla hareket ederek insanların umudu olacağŸız ve paydaşŸlarımızla daha güzel hizmetler yapmayı da sürdüreceğŸiz''
BALKADER BaşŸkanı Hayriye Kosova ise Bosna Hersek'e yardım elini uzatan BaşŸkan Edebali'ye teşŸekkür ederek, bilgisayar malzemelerinin düzenlenecek törenle okullara teslim edileceğŸini belirtti.

 
Kaynak: AA