Aydın'dan Kısa Kısa

Germencik'te hava koşulları nedeniyle iptal edilen deve güreşlerinden kalan para, 26 üniversite öğrencisine burs olarak verildi.

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, yaptığı açıklamada, 30 Kasım tarihinde yapmayı planladıkları ancak hava koşşuları nedeniyle iptal etmek durumunda kaldıkları deve güreşi şenliğinden kalan 13 bin lira paranın, ilçede üniversite öğrenimi gören 26 öğrencinin banka hesaplarına burs olarak yatırıldığını bildirildi.

Burs verilen öğrenciler Turanlar Mahalle Muhtarı Himmet İzmir ile Germencik Belediyesi'ni ziyaret ederek, belediye başkan vekili Osman Şanlı ve başkan yardımcısı Adem Toy'a teşekkür etti.
-Söke Belediyesi'ne kardeş şehir
Söke Belediyesi, ABD'nin California eyaletine bağlı Salinas kentiyle "kardeş şehir" oldu.
Söke Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Salinas Belediyesi ile imzalanan "kardeş şehir" anlaşmasının belediye meclisince kabul edildi.
Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, meclis toplantısında yaptığı konuşmada, iki kent arasında sosyal ve kültürel alanda başlatılacak olan "kardeş şehir" ilişkilerinin karşılıklı ziyaretlerle de güçlendirilebileceğini belirtti.

-Ayıdnı emektar satranççıdan üçüncülük
Antalya'da yapılan 50 Yaş Üstü Türkiye Emektarlar Satranç Şampiyonası'nda Aydın ilini temsil eden İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli Yahya Kızıltaş, 3. olarak bronz madalya kazandı.
Türkiye genelinden 36 satranç sporcusunun katıldığı satranç turnuvasında 6,5 puanla üçüncü olma başarısı gösteren Kızıltaş, kendisine destek olan İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka'ya teşekkür etti.
Kaynak: AA