Selanik'ten tartışılacak açıklama!

Selanik Belediye Başkanı Yiannis Boutaris, Atatürk'ün doğduğu düşünülen gerçek evin bulunduğunu söyledi.

Selanik'ten tartışılacak açıklama!
Selanik'teki bilinen evin Atatürk'ün büyüdüğü ev olduğunu belirten Boutaris, "Biz Selanik'teki evin çevresini düzenliyoruz. Langada Belediye Bakanı oradaki evi tanıtmak istiyor. Doğduğu ve büyüdüğü ev bağlantısı kurmak istiyoruz. Atatürk Türk olabilir, ama önce Selanikli. Büyük bir şahsiyet. Turizm için değil, Selanik'in Osmanlı geçmişi bir gerçektir, biz tarihi ortaya çıkarmak ve tanıtmak istiyoruz. Düşmanlıklar sona ermeli" dedi.

Selanik Belediye Başkanı Yiannis Boutaris İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ı makamında ziyaret etti. Boutaris ve Demirtaş, İzmir-Selanik arasında direk uçak seferleri, feribot seferlerinin çok yararlı olacağını, bunun için karşılıklı olarak girişimlerde bulunulması gerektiğini söyledi. Boutaris, "İnsanlar İzmir ve Selanik arasında iş yapmak için gidip gelmeli. Bu yolu açmak istiyoruz. İş olanaklarını tanıtmak istiyoruz. İTO'nun katkısı önemli" dedi.

Selanik'ten tartışılacak açıklama!

Boutaris, Selanik yakınlarındaki Langada'da Atatürk'ün gerçekten doğduğu düşünülen evin bulunduğunu söyledi. Selanik'teki evin çevresinde düzenlemeler yapmaya başladıklarını belirten Boutaris, "TÜRSAB da destek verecek. Çünkü bizim paramız yok. Langada Belediye Bakanı da Atatürk'ün doğduğu evi ortaya çıkarmak ve tanıtmak istiyor. Doğduğu ev ve büyüdüğü ev olarak bağlantı kurmak istiyoruz. Atatürk büyük bir şahsiyet. Türk olabilir ama ilk önce Selanikli. Tarihi hatırlamak, tanıtmak istiyoruz. Bu çalışmaları turist toplamak için yapmıyoruz. Tarihi ortaya çıkarmak gereklidir. Selanik'in Osmanlı geçmişi bir gerçek. Bunu tanıtmalıylız. Düşmanlıkların ortadan kalkması gerekli. Selanik'te İslam Sanatları ve Osmanlı Sanatları koleksiyonu sergisi açmak istiyoruz. Bu bir kültür hazinesidir" ifadelerini kullandı.