Engellerini Sporla Aşmaya Çalışacaklar

Marmaris'teki engelli çocuklara, engellerini aşmalarına yardımcı olmak amacıyla değişik branşlarda spor eğitimi verilmeye başlandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı tarafından başlatılan "Engelleri Sporla Aşalım Projesi", Marmaris Engelliler Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma, Eğitim ve Kültür Derneği (MENDER) işbirliğiyle hayata geçirildi.
Proje kapsamında Amiral Orhan Aydın Spor Salonu'nda düzenlenen programa, ilk etapta 15 engelli çocuk katıldı.

Antrenör Seda Erkan, çocuklara ilk olarak ısınma hareketleri yaptırdı. Daha sonra basketbol, futbol ve hentbol gibi spor branşları hakkında bilgi verilip, bu sporlarla ilgili çalışmalar yaptırıldı. Çocukların, bazı hareketleri yapmakta güçlük çekseler bile oldukça mutlu ve heyecanlı oldukları görüldü.

Tribünden çalışmaları izleyen veliler de çocuklarının heyecanına ortak oldu.
MENDER Başkanı Şennur Ünlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk etapta 15 çocukla başladıkları projede sayının artabileceğini kaydetti.

Ünlü, proje kapsamında çocuklara haftada bir gün bir saat spor eğitimi verileceğini bildirdi.
Engelli çocukların eve kapanmalarını istemediklerini ifade eden Ünlü, "Bu tür projeler, engelli çocukların sosyalleşmeleri ve toplumsal hayata katılmaları açısından önemli. Marmaris'te bu projeyi engelli çocuklar festivali olarak büyütmek istiyoruz" dedi.

Kaynak: AA