25. Gençlik Konseyi

Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) çok sayıda üniversiteden 183 öğrencinin katılımıyla düzenlenen 25. Gençlik Konseyi sona erdi.

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) Genel Müdürü Evren Ergeç, gazetecilere yaptığı açıklamada, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen konseyin çok verimli geçtiğini söyledi.

Konseyin, yeni fikir ve projelerin hayata geçmesi için toplum gönüllüsü gençlere ilham verdiğini belirten Ergeç, "Bu, konseyin sonraki döneme daha verimli ve şevkle başlamasını sağlayacak" dedi.

SAÜ TOG Koordinatörü Kübra Kırış da etkinliğin Sakarya'da olmasının, yeni üyelerin TOG'u daha iyi tanımaları için avantaj olduğunu anlattı.
Dört gün boyunca farklı konulara değindiklerini, pek çok projeyi paylaştıklarını aktaran Kırış, örgütlenmelerin birbirleriyle iletişime geçtiğini, projelerden haberdar olduklarını kaydetti.

TOG Saha Departmanı Yöneticisi Çağlar Karakış da Türkiye'de 660 sürdürülebilir proje ve etkinlik yapıldığını belirterek, şunları dile getirdi:
"2015'te de devam edecek. Ulusalda bin 200'e yakın proje ve çalışma yapıldı. Hepsi TOG gençleri tarafından gerçekleştirildi.

Üreten ve yerelde kaynak bulanlar, yerel yöneticileri ikna edenler TOG'lu gençler. Üniversitede sadece ders çalışıp okumanın dışında, 'bu ülkenin eğitimli insanları olarak topluma katma değer yaratabiliriz' deyip proje üretiyorlar.
Toplum gönüllüsü gençler, ayrıca kışın sokaklarda hayvanlara barınak yapıyor. Yaşlılarla vakit geçiriyor, mülteci çocuklara eğitim veriyor, dil kursları düzenliyor. Her şeyi kendileri yaratıp yürütüyor. Biz, sadece akran eğitimleri veriyor, projelerini daha bilinçli, sürdürülebilir yapmaları için destek oluyoruz."
Karakış, binlerce farklı mezhep ve siyasi görüşe sahip genci bir araya getirdiklerini, en büyük amaçlarının toplumsal barışı sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: AA