'Okullar Hayat Olsun' Projesi

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nce "Okullar Hayat Olsun" Projesi'nin başladığı tarihten bugüne kadar yapılan faaliyetlerde başarılı olan, Milli Eğitim Müdürlükleri ile Halk Eğitim Merkezi müdürlerine başarı belgeleri verildi.

Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, 2011 yılında başlayan çalışmanın bakanlıklarının en önemli projelerinden olduğunu ifade etti.

Kurt, okulları soğuk binalar olmaktan çıkarmak için projeyi hayata geçirdiklerinde bu kadar başarı sağlayacağı ummadıklarını belirterek, "Şu an rakamlara baktığımızda, 84 binin üzerinde kursun açıldığını ve 1 milyonun üzerinde belgenin dağıtıldığını söylemek mümkün. Hayat boyu öğrenmeyi geliştiren üçüncü ülkeyiz. Proje, hayat boyu öğrenmede yüzde 10 gibi bir katkı sağlamıştır. Bu proje 5 yıllığına tasarlanarak protokolü imzalanmıştı. Ancak, Okullar Hayat Olsun Projesi bütün yurdumuzda kabul görmüş bir proje olduğundan, 2016 yılından sonra da bu projenin devam ettirilmesi için Bakanlık olarak elimizden gelen çalışmayı yapacağız" diye konuştu.

Okulların halka ait olduğunu vurgulayan Kurt, şunları söyledi:
"Okullar gerçekten hayat olacak. Okullar hepimizin okulları. Sadece örgün eğitimde belli bir yaş sınırıyla okullara devam eden öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi, eğitim ordumuzu kapsayan kurumlar, binalar değil, okullar halkındır. Dolayısıyla kapısı herkese açık olmalı. Bu anlayışla biz kapılarımızı herkese açtık. Toplumla, sivil toplum örgütleriyle, mahallemizle iç içe kaynaşarak okullarımızın hayat olması anlamında ciddi adımlar attık. Ders programlarımızı sadeleştirerek, zenginleştirerek, sosyal ve kültürel faaliyetleri artırarak ileriki zamanlarda bu projeyle ilgili kaynaşan bir eğitim öğretim ortamı oluşturduğumuzda gerçekten okullar hayat olmuş olacak. Okullar sadece tek eğitim kurumları olmuş olacak. Okullara alternatif olarak sunulmuş paralel eğitim merkezlerine hiçbir ihtiyaç kalmayacak. Okullar bizim olacak. Okullar, milli eğitimi ve bu toplumu ileriye taşıyan eğitim kurumları olarak yerini alacaktır."
Konuşmanın ardından, proje kapsamında başarılı olan, İl, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile Halk Eğitim Merkezi müdürlerine başarı belgeleri ve plaketleri verildi.

Törenin sonunda, proje kapsamında müzik eğitimi alan kursiyerler konser verdi.
Kaynak: AA