Meclis Toplantısında Tansiyon Yükseldi

Marmaris Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı belediye meclis salonunda gerçekleşti.

Meclis Toplantısında Tansiyon Yükseldi
Toplantıya AK Parti'li Meclis üyeleriyle, Başkan Acar arasında yaşanan tartışma damga vurdu.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Ak Partili Meclis üyesi olan Salih Taşkın Marmaris’in son zamanlarda çok gergin olduğunu söyledi.

Birlik beraberlik kurup, bu gerginliğin üstesinden gelebiliriz diyen, Taşkın,” Biz 8 meclis üyesiyiz. Bizden devlete ulaştırmamız için bir şeyler isterseniz onları da yaparız. Meclis toplantı salonu her toplantıda gergin. Her iki partiden olan meclis üyesi arkadaşlarımızda bu nedenle gergin” dedi.

Başkan Acar ise Taşkın’ın bu açıklamasına ve talebine şöyle yanıt verdi: Bizde, birlik ve beraberlik içinde böyle bir ortamın 10 yıldır özlemini çekiyoruz. Bizler elimizden geleni yapıyoruz. Ancak bazı Ak Partililer tarafından yapılan şikayetler dolayısıyla işimize gücümüze bakamıyoruz. Bu şikayetleri sizler yaptınız. Bizler Muğla'da her siyasi partinin temsilcileri ve başkanlarıyla güzel bir atmosferde karşılıklı saygı ve sevgi ortamında bir araya gelebiliyorken, ancak bu partinin başkanlarıyla bir araya gelemiyoruz. İlçe başkanınız çay bahçesini şikayet etti. Kime zararı var. Biz halkımız için bu memleket için çalışmaya devam ettikçe önümüze Ak Partililer tarafından engeller çıkarılıyor. Biz sabahtan akşama kadar müfettişlere belge sunmaktan işimizi yapamaz olduk. Bu çözüm değil.

ACAR: “MARMARİS’İ ÇOK KÖTÜ BİR SEZON BEKLİYOR”
Başkan Acar konuşmasında,Marmaris ve Türkiye’yi çok kötü bir sezonun beklediğini ileri sürdü. Ak Partili meclis üyelerine seslenen Acar,”Ekonomi alt üst oldu. Birlik ve beraberlik için önce siz kendi parti yönetiminizle oturup konuşun ve sonra gelin hep birlikte memleket için elimizden geleni yapalım" dedi.

Her siyasi partinin özellikle de Merkezi yönetimin mevcut yöneticileriyle, ile başkanlarıyla hep diyalogumuz oldu ama bizim konuşmamız hiç bir şey ifade etmiyor” diyen Acar son dönemlerde yapılan şikâyetler üzerine Marmaris’te bulunan lüks otellerin mühürlendiğini söyleyerek, “Bu oteller mühürlenince ne yapacağız biz” diye sordu.

AK PARTİLİ KORKMAZ’IN KONUŞMASI TANSİYONU YÜKSELTTİ
Başkan Acarı’ın konuşmasının ardından söz alan Ak Partili Meclis Üyesi Zeki Korkmaz “Tüm bu yaşananlar kanuna mevzuata ve vicdana uygunluk dikkate alınarak yapılsaydı bunların hiçbiri olmazdı. Siz kendi yaptığınız her şeyi o kuralları hiçe sayarak bir hedefe yürüme politikasını izleyerek yapıyorsunuz, diğer insanların da yanlışı dile getirmesinden millet mağdur oldu diye feryat ediyorsunuz” dedi.

Başkan Acar, Korkmaz’ın sözlerine karşılık verince salonda tansiyon yükseldi. Başkan Acar “İşin vicdani boyutuna karışmak gibi bir hakkınız yok. Vicdanımı siz ölçemezsiniz. Siz muhatabım değilsiniz” ifadelerini kullanınca Ak Partili Meclis üyeleri salonu terk etti.
Kaynak: İHA