Ankara Çocuk Destek Programı Tanıtım Toplantısı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çocuk Destek Merkezleri sayesinde geleneksel bir biçimde sonuçlandırılmış olan yurt ve yuvaları sevgi evlerine dönüştüreceklerini belirterek, “Böylece çocukların koğuş tipi bakım sistemlerinden ev tipi bakım sistemlerine geçmesini sağlayacağız” dedi.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 'Ankara Çocuk Destek Programı’ tanıtım toplantısına katıldı.

Meyra Palace Otel’de gerçekleştirilen programda konuşan Bakan İslam, “Ailelerin yanında çocuğun yüksek yararını olumsuz yönde etkileyecek birtakım sorun varsa ya da aile dağılmış, parçalanmış veya ebeveynler bir şekilde hayatını kaybetmiş, aile ile ilgilenemeyecek duruma gelmişse, o zaman koruma ve bakım altına alınan çocuklarımızı kendi ailelerine benzeyen başka ailelerin yanında koruyup, bakmayı arzu ediyoruz. Bunun için de çok teşvik ettiğimiz koruyucu aile ve evlatlık sistemimiz var" diye konuştu.

İslam, konuşmasına şöyle devam etti:
“Biz iktidara geldiğimiz günden itibaren bu konuda çalışmalara başladık. Geleneksel bir biçimde sonuçlandırılmış olan yurt ve yuvaları çocuk evlerine sevgi evlerine dönüştüreceğiz. Böylece çocukların koğuş tipi bakım sistemlerinden ev tipi bakım sistemlerine geçmesini sağlayacağız. Bizim kurguladığımız aile ortamlarında çocuklarımızın bakımlarını sağlayacağız. 2014 yılsonu itibari ile bu programın yüzde 90’ını tamamlamış durumdayız. Şuanda bin 15 çocuk evimiz var. Bu bin 15 çocuk evinde 5 bin 68 çocuğumuz barınıyor. 73 çocuk evimiz var, 2015 yılı sonu sonuna kadar yurt ve yuvalarda şuanda kalmakta olan bin civarında çocuğumuzun da sevgi evlerine geçişini tamamlayarak bu sistemden tamamen ayrılmış olacağız. Suç mağduru olan, suça sürüklenen, madde bağımlısı olan, sokakta yaşayan, istismara uğrayan çocuklarımızın fiziksel, duygusal, psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarının belirlenmesi ve bunlara gerekli müdahalelerin gerçekleşmesi için bir sisteme ihtiyacımız olduğunu fark ettik. Bu sistemi kurgulamak için Nisan ayından itibaren çalışıyoruz. Çocuk Destek Merkezleri adını verdiğimiz bir sistemi kurgulamayı arzu ediyoruz Ülke genelinde 33 ilimizde 62 çocuk destek merkezimiz var. Bu sayıyı önümüzdeki yıl 100’e doğru yükseltmek arzusundayız."
Kaynak: İHA