Tobb’dan Eğitime Destek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından başlatılan "81 İle 81 Okul Projesi" kapsamında Burdur'a yapılacak olan 16 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi protokolü, Valilik makamında imzalandı.

Tobb’dan Eğitime Destek

Protokol törenine Burdur Valisi Hasan Kürklü, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, BTB Başkanı Yılmaz Başar, BUTSO Meclis Başkanı Fevzi Oktay katıldı.


TOBB tarafından Burdur’a 16 derslikli Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi kazandırılacağını ve okul inşaatının maliyetinin yaklaşık 7 milyon TL olacağını dile getiren Vali Kürklü, "Okulumuz Emek Evler Mahallesi’nde Hizmet Birliği’nin bulunduğu araziye yapılacaktır. 16 derslikli, tahmini maliyeti 7 milyon TL civarındadır. İnşallah bu sene başlayacak. Önümüzdeki 2 yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz. Hangi meslek dallarında okullar açılması gerekir, okul bittikten sonra onunla ilgili kararlarımızı verip, o bölümlerde okulumuzu kazandırmaya çalışacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz, ilimiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz" dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Burdur ziyaretinde verdiği okul sözünü tuttuğunu dile getiren AK Parti Burdur Milletvekilli Bayram Özçelik ise yaptığı konuşmada, "Burdur gibi eğitim kentine, böyle yeni bir 16 derslikli okulun yapılacak olması daha da bir güç katacaktır. Burdur’da bu noktada büyük bir açığı tamamladığını düşünüyoruz. Süreç içinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanına, Yönetim Kurulu’na ve Burdur Ticaret Odası ve Ticaret Borsası Başkanımıza çok çok teşekkür ediyoruz. İki yıl önceki vergi ödül töreninde Hisarcıklıoğlu, okulla ilgili bir ifade olmuştu. Sözünde durdu:Kendisine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Protokolün imzalanmasının ardından proje sürecinin başlayacağını belirten Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik okulun hayırlı olmasını dilerken, Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar ise TOBB’un eğitime ne kadar katkı gösterdiğini kanıtlayan bir projenin daha hayata geçirildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından protokol taraflarca imzalandı.
Kaynak: İHA