Samsun'daki Yangın

Samsun Valisi İbrahim Şahin, 8 evin yanarak kullanılamaz hale geldiği Yakakent ilçesindeki mağdur aileleri ziyaret etti, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Şahin, önceki gün 8 evin yandığı Gündüzlü Mahallesi'ne gelerek incelemelerde bulundu. Evleri yanan vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Şahin, devletin sıcak elini uzatacaklarını, mağduriyetlerin giderilmesi için her türlü çalışmanın yapılacağını söyledi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Erkan Koparmal'dan çalışmalarla ilgili bilgi alan Şahin, "Burada hiç arzulamadığımız bir yangın meydana geldi, 8 ev yandı. Bu yangın sonucunda vatandaşların yeni evleri kurulana kadar başlarını sokacakları konteynerleri temin ediyoruz" dedi.

Şahin, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün elinde 100 konteyner bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
"Bu konteynerlerden sekizini evlerini kaybeden vatandaşlarımız için buraya kuracağız. Hiçbir vatandaşımız dışarıda kalmayacaktır. Ailelerimizin sıcak yemeklerini yemeleri için bir mutfak aracını da buraya getirdik. Üzüntümüz, bu yangının oluşu sırasında 8 vatandaşımızın evlerini kaybetmeleri, tabiatın, orman ve ağaçların kısmen zarar görmesidir. Tek sevincimiz de hiçbir can kaybının olmamasıdır."
Daha sonra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin yangında evlerini kaybeden aileler için oluşturduğu çadırları gezen Vali Şahin, yemekhane çadırında ailelerle yemek yedi.
Kaynak: AA