Mamak Belediyesi Çocuk Çalıştayı

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Biz çocuklarımıza, gelecek neslimize çok daha güzel bir dünya, çok daha güzel bir çevre bırakmakla mükellefiz” dedi.


Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül 'Çocuk Çalıştayı'na katıldı.

Plaza Otel’de gerçekleştirilen çalıştayın açılış konuşmasını yapan Başkan Akgül, “Çocuk Dostu Şehirler projesi kapsamında Mamak Belediyesi ve UNICEF sponsorluğunda başlatılan bir çalışmanın, bir imza töreni değil başlayan bir sürecin bir noktasında bir aradayız. İmza törenleri veya iyi niyetler belki güzel başlangıçlar ama asıl önemli olan bu işi nihayetlendirmek. Bizler bu noktada özellikle bu dünyayı bizler geçmişimizden miras olarak aldık. Asıl önemlisi bizden sonra ki nesillerden ödünç olarak alıyoruz. Biz çocuklarımıza, gelecek neslimize çok daha güzel bir dünya, çok daha güzel bir çevre bırakmakla mükellefiz. Onun için bu proje bizim çok anlamlı” diye konuştu.

Akgül, konuşmasına şöyle devam etti:
“Kentsel dönüşümleri, çevre dönüşümlerini, yapısal alt yapı anlamında ne kadar düzenlerseniz düzenleyin eğer iyi bir yaşam alanı oluşturamazsanız ki bunun başında çocuklar gelir bu yapmış olduğumuz çalışmaların hiçbir anlamı ve önemi olmaz diye düşünüyorum. Özellikle bu projenin Mamak’tan başlaması da ayrı bir anlam ifade ediyor, çünkü Mamak Başkent Ankara’nın belli çöp yığınlarıyla, çarpık yapılaşması ve gecekonduları ile anılan bir ilçesiydi. Algı itibari ile oldukça olumsuz bir algıya sahip bir ilçesidir. Yapmış olduğumuz çalışmalar ile kentsel dönüşümler ve bununla bağlantılı olarak sosyal projelerle bugün artık Ankara’da algısı değişen, ciddi değişim ve dönüşüm yaşayan bir ilçe haline geldi. Tabi bunu yeterli buluyor muyuz? asla yeterli bulmuyoruz. Biz artık gelecek kuşaklara çok daha güzel bir ilçe, çok daha güzel bir çevre, çok daha güzel bir şehir bırakmak ile mükellefiz. Tabi kentsel dönüşümlerle birlikte özellikle şuana kadar çocuklar için yapmış olduklarımızla ilgili çocuklarımıza olayı indirgeyerek aslında gelecek nesillere bu yatırımları yaptığımızın altının çizmek istiyorum.”
Başkan Akgül, konuşmasının ardından proje kapsamında çocuklara sertifika verdi.
Kaynak: İHA