Işık Kansu Beyaz Haber'e konuştu

Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmansa tepki gösterdiği için Cumhuriyet Gazetesi’nden kovulan Işık Kansu sadece Beyaz Haber’e konuştu.

Işık Kansu Beyaz Haber'e konuştu
Işık Kansu Beyaz Haber'e konuştu
Cumhuriyet Gazetesi'nde Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer'in ardından yazar Işık Kansu'nun da görevine son verildi.

Işık Kansu, Cumhuriyet'in Charlie Hebdo karikatürlerini yayınlamasına tepki göstermek amacıyla yazılarına 2 hafta ara verdiğini açıklamıştı.

2 haftalık aranın ardından geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet'e bir yazı gönderen Işık Kansu'ya ise olumsuz yanıt verilerek kovulduğu söylenmişti.

Yaşanan süreci Beyaz Haber'e değerlendiren Kansu, “ Hem benim hem de genel yayın yönetmeni Utku Çakırözer'in görevden alınması Cumhuriyet Gazetesi okurlarından önemli tepki aldı” dedi.

37 yıldır Cumhuriyet'te yazan Kansu kovulma sürecini şöyle anlattı: “ Geçen Cumartesi ve Pazartesi yazılarım yayınlanmadıktan sonra Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı beni aradı. Kendisi gazeteci değil avukattır. Yazılarıma son verildiğini söyledi. Nedenini de 17 Ocak'ta yayınlanan yazıyı gösterdi.”

Olayın peşini bırakmayacağını belirten Işık Kansu, 37 yıldır emeği geçtiği gazetesine dava açacağını da sözlerine ekledi.

BEYAZ GAZETE