Hdp Grup Tolantısı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, güvenlik paketi ile ilgili “İsyan büyümüştür.

Bu yasayı şimdiden çıkarıp önlem almak istiyorlar” dedi.


HDP Eş Genel başkanı Demirtaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde partisinin grup toplantısında konuştu.

Demirtaş, Türkiye’nin dünyanın 18. büyük ekonomisi olduğuna dikkat çekerek Türkiye’nin zengin bir ülke olduğunu fakat yüzde 80’'lik kesimin ülke kaynaklarının yüzde 1'inden yararlanamadığını öne sürdü.

Demirtaş, şunları kaydetti:
“Türkiye’de Anayasa’ya Başkanlık Sistemini yaz deseler, yazamazlar. Ülkedeki hukuksuzluğun başı haline gelmiş durumda. Cumhurbaşkanı seçimlerde oy istiyor. Hani yemin etti tarafsız Cumhurbaşkanı, 77 milyonun Cumhurbaşkanı? Bizim kimseden korkumuz yok. Bütün AKP’liler her yerde miting yapsınlar. Biz o barajı aşacağız, sizi gerileteceğiz.”
Demirtaş, HDP’yi durduramayacaklarını belirterek, öz güçlerine güvendiklerini ifade etti.

İç Güvenlik Paketi’ne yönelik olarak ise Demirtaş şunları dedi:
“’AK Parti’ye oy verdim, ben güvendeyim’ demeyin. Bu yasa sizi öyle bir vurur ki, oy verdiğiniz parti evlatlarınızı sokaklarda katleder ki bin pişman olursunuz. Atkı taktı diye, yüzünü kapattı, bir yürüyüşte karda, fırtınada, mitingde kaşkol taktı diye öldürülebilecek çocuklarınız. İsyan büyümüştür. Bu yasayı şimdiden çıkarıp önlem almak istiyorlar. Bu yasa hepimizi evinde, okulda, iş yerinde özgürlüklerini kısıtlamak bir yana kendi eliyle infaza götürecek bir yasa.”
Kaynak: İHA