Hatay'da Çöpçüler İş Bıraktı

İskenderun ilçesinde, özel bir firmada temizlik görevlisi olarak çalışŸan işŸçiler, 3 aydır maaşŸlarını alamadıkları gerekçesiyle işŸ bıraktı.

Bir gün boyunca kentteki çöp konteynerlerindeki çöpleri toplamayan şŸoför ve temizlik işŸçileri, LJankaya Mahallesi'nde bulunan geri dönüşŸüm atık tesisi önünde kontak kapatarak maaşŸları yatana kadar işŸ bırakma kararı aldı.
Konuya ilişŸkin açıklamada bulunan işŸçilerden Osman SağŸlam, şŸoförler ve temizlik çalışŸanları olarak grev yapmadıklarını, maaşŸlarını yatana kadar işŸ bırakma eylemi kararı aldıklarını söyledi.

Paralarının yattığŸı andan itibaren işŸe çıkacaklarını belirten SağŸlam, "Biz maaşŸlarımızın yatmasını istiyoruz, yetkililer duysun. ǜçüncü aya girdik halen paramız yatmıyor. Seçimden itibaren de aksamalı bir şŸekilde yatıyordu. Bizler her 2 ayda bir bu sorunu yaşŸamaktayız. şžuan da İskenderun'da çöp toplanmıyor. Yetkililer ile görüşŸmek istedik, kimse muhatap olmuyor. Kimse bize, 'ne yapıyorsunuz' bile demiyor" ifadelerini kullandı.
İşŸçilerin, işŸ bırakma eylemi nedeniyle kentte bulunan çöp konteynerlerinin dolu olduğŸu gözlendi.

 
Kaynak: AA