Hamamözü Sydv'den Gelir Testi Uyarısı

Hamamözü ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca (SYDV) gelir testi yaptırılması konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.

Hamamözü SYDV Müdürü Eray Özen, yaptığı açıklamada, bazı alacakların yeniden yapılandırılması hakkında çıkan torba yasa çerçevesinde cezalı duruma düşen yeşil kart sahibi vatandaşlara borçlarını yapılandırma fırsatı verildiğini hatırlattı.
Özen, 1 Ocak 2012'den sonra gelir testine gitmemiş olanların bu testi yapmaları gerektiğini belirterek, "Genel Sağlık Sigortası borçlularından hiç gelir testi yaptırmamış olanlara öncelikle yeni bir hak tanınıyor. Bu kişiler şimdi gelir testi yaptırırlarsa, çıkacak sonuca göre işlem yapılacaktır. Eğer en düşük gelir grubundalar ise yani aile içi kişi gelirleri asgari ücretin üçte birinden az ise, hiç prim ödemeyecekleri gibi birikmiş borçları da tamamen silinecektir. Gelir düzeyleri daha yüksek çıkarsa, buna göre geçmiş prim borçları da yeniden hesaplanacaktır" dedi.

Kanun kapsamında gelir testini geç yaptırdığı için SGK'nın resen tescil ettiği ve en yüksek tutardan borç çıkardığı kişilere de hak tanındığını anlatan Özen, "Bunların gelir testini geciktirdikleri sürede tavandan biriken borçları, gelir testi sonrası prim tutarları esas alınarak yeniden hesaplanacaktır. İlk defa gelir testine başvuracak olan borçluların 31 Mart 2015 tarihine kadar gelir testi için bize başvurmaları gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: AA