Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli İran'da

Zeynep Biçkioğlu) TAHRAN (AA) -Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Muhammed Rıza Nimetzade ile bir araya geldi.

İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanlığı'nda gerçekleşen görüşme, görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti.
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, görüşmede yılbaşı itibariyle yürürlüğe giren Tercihli Ticaret Anlaşması başta olmak üzere ikili ekonomik ilişkiler ele alındı.
Bakan Canikli, her iki ülkenin de Tercihli Ticaret Anlaşması'nın olumlu sonuçlarını çok kısa zamanda göreceğini belirtti.

-Ticaretin geliştirilmesi hedefleniyor
"İran ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin çok daha yüksek düzeyde olması gerektiğine" işaret eden Canikli, "İki ülke cumhurbaşkanı tarafından belirlenen 30 milyar dolarlık ticaret hacminin en kısa zamanda hayata geçirilmesinin her iki ülke yetkililerinin esas görevi olduğunu" kaydetti.

İranlı Bakan Nimetzade de "Hedeflenen ticaret hacminin yüksek bir rakam olduğunu ancak iki ülke arasındaki ziyaretlerin ve görüşmelerin düzenli aralıklarla devam ettirilmesi ile bu hedefe ulaşılabileceğini" belirtti.

Yaklaşık bir saat süren görüşmede, Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Hakan Rıza Tekin, Milletvekili Osman Aşın Bak, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Türkiye Ekonomi Bakanlığı ile Gümrük Bakanlığı'ndan yetkililer de hazır bulundu.
Canikli, Nimetzade görüşmesinin öncesinde İletişim Teknolojileri Bakanı Mahmud Vaizi ile basına kapalı kısa bir görüşme gerçekleştirdi.
Bakan Canikli'nin bugün öğleden sonra İran Ticaret Odası'nda düzenlenecek Türkiye-İran İş Forumu'na katılması bekleniyor.
Kaynak: AA