Çocukların Çöp Kutusunda Yiyecek Kavgası

İçel'de her geçen gün artan sokak çocuklarının durumları görenlerin yüreklerini burkarken, özellikle kız çocukları zor günler geçiriyor.

Çocukların Çöp Kutusunda Yiyecek Kavgası
Kentin en işlek caddelerinden biri olan Kuvayi Milliye Caddesi'nde çöp kutusundan bir şey almak için kavga eden 2 kızın durumu ise, yaşanan dramı gözler önüne seriyor.
Tüm Türkiye'de olduğu gibi İçel'de de sokak çocuklarının yaşamı insanların yüreklerini burkuyor. Suriyeli ailelerin çocuklarıyla birlikte sokaklarda çocuk sayısı artarken, hemen hemen her yerde sokak çocukları insanların karşısına çeşitli durumlarla çıkıyor. Kimi çocuk çok tehlikeli olmasına rağmen ışıklarda su satıyor, kimi çocuk ise sokaklarda dilencilik yapıyor. Bazı çocuklar da yemek için çöplerden yiyecek, içecek bulmaya çalışıyor. Birçoğunun yaşıtları okula giderken, onlar yaşamak için sokaklarda çalışıyorlar. Havaların soğuk olmasına rağmen çoğunun üstünde ince elbiseler bulunması, ayaklarının çoğunun çıplak olması ise yaşanan dramı gözler önüne seriyor. Özellikle kız çocuklarının yaşantısı zor geçerken, yemek bulmak için bazen birbirleriyle bile kavga edebiliyorlar. Kentin en işlek caddelerinden biri olan Kuvayi Milliye Caddesi üzerinde bir çöp kutusundan yiyecek ve içecek almak için kavga eden 2 kız çocuğunun durumu görenleri hayrete düşürdü.
Kaynak: İHA