Ak Parti Grup Toplantısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Sayın Bahçeli yine geometri merakına sarmış, gelir dağılımını anlatırken piramitten bahsetmiş, elipse döndürün bunu demiş.

Ak Parti Grup Toplantısı
Kendi iktidarları döneminde gelir dağılımının nasıl olduğunu herkes biliyor. Sayın Bahçeli elipsle üçgenle uğraşmasın biraz paralelle ilgilensin, paralelle" dedi.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplanıtısnda yaptığı konuşmada, bugün enflasyon rakamlarının açıklandığını hatırlatarak, "Büyük bir memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Ekonomimizdeki olumlu trend enflasyon rakamlarına yansıdı. Son 20 ayın en düşük enflasyonuna ulaştık. TÜFE, ÜFE'de şimdi 3.28'e düştü. Bütün bunların ekonomimizdeki gelişmelerin olumlu yansıması olduğunu vurgulamak istiyorum" dedi.

Geçen hafta yaptığı yurtiçi ziyaretlerini hatırlatan Davutoğlu, "Geçen hafta Çarşamba günü Misak-ı Milli'nin yıldönümüydü. İzmir, Afyon, Manisa ve Denizli'deydik. Mısak-ı Milli haftasında biz Misak-ı Milli'nin Kuvay-ı Milli'ye halinde tarih sahnesine çıktığı şehirlerdeydik. Herkes yeni bir Misak-ı Milli de buluşmalı, hedefinde ne varsa bu mücadeleye katılmalı" diye konuştu.

Bu çerçevede mücadele ve kalkınma hamlelerini sürdüreceklerine dikkati çeken Davutoğlu, "İzmir'de çok geniş katılımlı kongremizle birlikte sivil toplum kuruluşlarıyla buluştuk. İzmirlilerle bir müjdemizi paylaştım, Dolmabahçe Ofisi'nden sonra şimdi bir Başbakanlık ofisini de İzmir'de açıyoruz. Bu yolla hükümet hizmetlerini ülkeye yayma konusunda da çok önenli bir adım atmış olacağız. Bütün Ege'de yapılacak faaliyetleri koordine edeceğiz. İzmir'e dönük olarak, İstanbul-İzmir otobanı Körfez geçişiyle bütünüyle devreye girdiğinde 9,5 saatlık İzmir-İstanbul arası 3,5 saate düşecek" ifadelerini kullandı.

Son 12 yıl içinde bütün şehirlerde ciddi hamleler söz konusu olurken, İzmir'deki yerel yönetim anlayışının bu gelişmelere ayak uyduramadığını belirten Davutoğlu, "İzmir yükselen şehirler trendinde hakettiği yeri bulamadı. Bundan sonra bizzat takip edeceğim, İzmir'i hakettiği yere getireceğiz inşallah. İzmir'i bütün bir Ege'yle ulaşımla, lojistik merkeziyle irtibatlandırarak Ege'de başlı başına büyük bir ekonomik havza oluşmasına büyük önem veriyoruz. İstiyoruz ki Marmara ve civarındaki ekonomi yoğunlaşmasını yayalım. Yüksek teknoloji ihtiva eden projelere 5. bölge teşviki uygulayacağız. Bu noktada da Egemize özel bir önem atfettiğimizi vurgulamaya devam edeceğiz. İzmir bağlamında bir konunun altını vurgulamak istiyorum, Cumhuriyetçilik Misak-I Milli ve Kuvay-ı Milliye ruhuna sahip çıkmakla oluyor. Türkiye'de bu iradedeki Cumhurun iradesini öne çıkaran AK Parti'dir. Yıllardır yaşam biçimine müdahale gibi birtakım vehimlerle AK Parti'nin bu şehirlerle olan irtibatını koparmaya çalışanlara sesleniyorum, AK Parti'nin nufuz etmediği, gönül gönüle konuşamadığı özgürlükler içinde ortak bir dili paylaşamadığı hiçbir toplum kesimi yoktur ve olmayacaktır. Biz, dağlarıyla ovalarıyla, deniziyle yaylalarıyla bütün Türkiye'nin partisiyiz bütün Türkiye'nin partisi olmaya da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Ege bölgemize dönük entegre bir kalkınma stratejisini adım adım uygulamaya devam edeceklerine dikkati çeken Davutoğlu, "Kuru üzüm üreticisine dönük olarak, üzümdeki üretim arz fazlasını almak üzere önümüzdeki haftalardan itibaren sütle birlikte kuru üzüm de öğrencilerimize ikram edeceğiz inşallah. Bu bizim tarım ürünlerine destek çalışmalarını bir başka aşamasını teşvik ediyor. Biz milletimizle buluşurken ve milletimizle birlikte omuz omuza 2015 haziran seçimlerine yürürken diğerleri de çok değişik koalisyon çalışmalarnıı yürütüyorlar. Dikkat ediniz, MHP, CHP,HDP Türkiye gündemi üzerinden kendi politikalarını anlatmak yerine sürekli olarak farklı politikalarla AK Parti üzerinden siyaset yapmaya çalışıyor. Biz, İzmir aydına müjde verdik ertesi gün bir bakıyorsunuz Kılıçdaroğlu oraya gidiyor. Ümit ederiz ki giderek ülkeyi tanımaya başlar ama açıkça söyleyeyim bizim hızımıza yetişmek mümkün değil. Onlar arkamızda bizi takip etmeye devam etsinler. Biz, milletle buluşurken geleceğe kararlı bir şekilde yürürken perde gerisinde bazı ittifak çalışmalarının yürümekte olduğunu biliyoruz. Geçen sene 17-25 Aralık kumpaslarından sonra, 30 Mart'a giderken paralel çete şu propogandayı yaptı her yerde AK Parti karşısında kim güçlüyse onu desteklemeye devam edeceğiz. Kur'an kurslarını yasaklayan tek parti zihniyetiyle işbirliği yapmaktan çekinmedi bunlar. MHP durumu ise da vahim, MHP de paralel çeteye karşı çıkmak yerine bütün bu organizasyonda yer alarak çatı adayla, ortak bir adayla sahneye çıktılar ama ne oldu? Onlar çatı aday etrafında koalisyonla birleşirken biz milletle bütünleştik ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde onlara en büyük dersi verdik" ifadelerine yer verdi.

"SAYIN BAHÇELİ ELİPSLE ÜÇGENLE UĞRAŞMASIN"
Davutoğlu, "Sayın Bahçeli yine geometri merakına sarmış, gelir dağılımını anlatırken piramitten bahsetmiş, elipse döndürün bunu demiş. Kendi iktidarları döneminde gelir dağılımının nasıl olduğunu herkes biliyor. Sayın Bahçeli elipsle üçgenle uğraşmasın biraz paralelle ilgilensin, paralelle. Paralel sonsuza kadar yanyana gider ya bunlar hep yanyana gidiyor. milletle bunlar hiç kesişmiyor, kesişim noktaları yok. Onlar paralelle paralel şekilde yürüsünler, biz sıratı müstakim de yürümeye devam ediyoruz, devam edeceğiz. Zaferin de bir tadı var. Tek tek gelmeyin hepiniz birlikte gelin. Benim Anadolu'nun her bir köşesinde gördüğüm coşku AK Parti'ye ne bezginlik ne bozgunluk bulaşmış, hep diriyiz, hep iriyiz hep omuz omuza yürüyoruz. Onlar, telaş içinde kendi dertlerine düşsünler. Birbirleriyle nasıl ittifak içinde olacaklarını hesap etsinler biz sıratı müstakimde yürüyeceğiz" dedi.

Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti: "CHP'den, MHP'den Türkiye'nin temel meseleleri ile ilgili tek bir görüş biliyor musunuz? Baktılar Türkiye'de ümit yok, bu sefer Sayın Çipras'a ümit bağladılar. Sayın Çipras'la telefon görüşmesini yaptığımda kendisine de ifade ettim, 2002'de Türk ekonomisi nasıl mefluç hale geldiyse biz hastalıklı ekonomiyi küresel güç haline getirdik. Biz sadece milletimizi örnek alıyoruz, muhalefet ise başka başarılardan ya da popüler gündem arayışı içinde. Onlara tavsiyem hiç başka yere gitmesinler, Anadolu'ya, Trakya insanına sığınsınlar. Ankara'da kriz beklentileri içinde siyaset yapmak, paralel çeteyle işbirliği yapmak yerine kendilerine güvensinler. Ama kendilerine güvenemezler çünkü siyasette omurgaları yok, duruşları yok. Siyasi kimlikleri berrak değil, bir gün bakarsınız Cumhuriyetçi ertesi gün paralelcilerle işbirliği içinde. Bir gün ulusalcı ertesi gün bölücülerle koalisyon hazırlığı içinde. Önemli siyasette omurgadır bu da sadece AK Parti'de var, AK Parti bunu sürdürmeye devam edecek."
Kaynak: İHA