Eskişehir'deki Usulsüz Dinleme Operasyonu

EskişŸehir Cumhuriyet BaşŸsavcılığŸının talimatıyla başŸlatılan soruşŸturma kapsamında EskişŸehir merkezli olmak üzere Kırklareli, KırşŸehir, Kastamonu, Karabük, Antalya, Kayseri, Kocaeli, Diyarbakır ve Ankara'da eşŸ zamanlı operasyon düzenlendiğŸi, 28 emniyet mensubunun gözaltına alındığŸı bildirildi.

İl Emniyet MüdürlüğŸü'nden yapılan açıklamada, şŸu ifadelere yer verildi:
"EskişŸehir Cumhuriyet BaşŸsavcılığŸı'nın talimatıyla, 'Suç işŸlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, örgüte üye olmamakla birlikte yardım etmek, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliğŸi, iftira, özel hayatın ve haberleşŸme gizliliğŸini ihlal, kişŸisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi, kamu araçlarının usulsüz olarak suçta kullanılması' iddiasıyla ilgili EskişŸehir merkezli olmak üzere aralarında Kırklareli, KırşŸehir, Kastamonu, Karabük, Antalya, Kayseri, Kocaeli, Diyarbakır, İçel, Sakarya ve Ankara'nın da bulunduğŸu 12 ilde eşŸ zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda 2. sınıf emniyet müdürü 1 kişŸi, 3. sınıf emniyet müdürü 2 kişŸi, 4. sınıf emniyet müdürü 1 kişŸi, emniyet amiri 2 kişŸi, başŸkomiser 1 kişŸi, komiser yardımcısı 3 kişŸi, polis memuru 19 kişŸi olmak üzere 28 kişŸi hakkında adli işŸleme başŸlanıldı, 1 kişŸinin ise aranmasına devam ediliyor."
-"Gözaltı işŸlemlerine itiraz edeceğŸiz"-
Operasyonunda gözaltına alınan polislerin avukatı Turgay Balaban, gazetecilere yaptığŸı açıklamada, İstihbarat şžube MüdürlüğŸü'nde halen görevde bulunan ve açığŸa alınan polisler hakkında bu sabah örgüt üyeliğŸi ve örgüt kurmak, yasa dışŸı dinleme iddialarıyla ilgili bir operasyon başŸladığŸını kaydetti.

Balaban, "Gözaltı işŸlemlerine itiraz edeceğŸiz. Gerekli hukuki yardımı müvekkillerimize sağŸlayacağŸız. EskişŸehir Cumhuriyet SavcılığŸı tarafından başŸlatılan bir soruşŸturma. EskişŸehir'de dinlenildiğŸi iddia edilen 25-30 kişŸiye ilişŸkin bir dosya" ifadelerini kullandı.
 
Kaynak: AA