Chp'li Gençlerden 'Doğalgaz Protestosu'

CHP Gençlik Kolları üyesi grup, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın "doğalgaz indiriminin vatandaşlara yansımayacağı"na ilişkin açıklamasını protesto etti.

CHP İl Başkanlığı önünde toplanan gençler, slogan atarak Fethiye Caddesi'nde yürüdü.
Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, burada yaptığı açıklamada, Yıldız'ın "doğalgaz fiyatlarının düşürülmesi konusunda Rusya'yla anlaşmaya varılmasına rağmen, döviz kurlarındaki yükselme nedeniyle bu indirimin vatandaşlara yansımayacağı" şeklinde açıklama yaptığını söyledi.

Yıldız'ın açıklamasına göre, BOTAŞ'ın aldığı indirimle önceki zararlarını telafi edeceğini belirten İnanç, 13 yıldır her şeyi özelleştiren hükümetin bir de vatandaşla dalga geçer gibi "zam yapılmayacağını" söylediğini ifade etti.


İnanç, 3 gün önce yüksek doğalgaz faturası nedeniyle soba yakmak zorunda kalan bir gencin zehirlenerek hayatını kaybettiğini ileri sürerek, vatandaşlar olarak elde edilen indirimden haklarını istediklerini anlattı.
Hükümetin görev süresinin sonuna yaklaştığını iddia eden İnanç, "Hükümet, bu son karşısında 'İç Güvenlik Yasası' adı altında karanlık güçlerini devreye sokarak müdahale etmek istemektedir. Bu süreç karşısında alacağımız tavır, örgütlü mücadele içinde bulunmak olmalıdır. İç Güvenlik Yasası başta olmak üzere AKP faşizmine karşı bu yasaları uygulanamaz hale getirmek, bu süreçteki direnişlerin, birlik ve beraberliğin gücüyle olacaktır" ifadesini kullandı.
İnanç, konuşmasının ardından doğalgaz faturasını yakarak, maket sobaya attı.
Grup, daha sonra dağıldı.
Kaynak: AA