Samsun'da Kültür Sanat

İstanbul Devlet Tiyatrosu, "Çiçeğim Solmasın" adlı çocuk oyununu Samsunlu sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Kerem Gökçer'in yazdığı, Duygu Gökhan'ın yönettiği oyunun dekor ve giysi tasarımını Candan Günay üstleniyor. Müziklerini Kemal Günüç'ün düzenlediği, ışık tasarımı Önder Arık'a ait oyunda Damla Kaya, Gülin Sezen Aray, Ayça Zeynep Genç, Gökhan Doğrusoy, Deniz Çakır, Özlem Karataş, Reyhan Kaçmaz, Umut Külen, Fatih Zenginoğlu, Veysi Sivrikaya ve Metin Avcı rol alıyor.
İnsanların bilinçsizce davranıp doğanın dengesini bozması sonucu baharı müjdeleyen çiçeklerin açması ve kuşların cıvıltısının azaldığına vurgu yapılan oyun, 3 Mart Salı ve 4 Mart Çarşamba günleri saat 11.00'de Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Büyük Salon'da sahnelenecek.
- "Konçerto/Bach Alla Turca"
Samsun Devlet Opera ve Balesi, "Konçerto/Bach Alla Turca" balesiyle sahne alacak.
İki bölümden oluşan Bach Alla Turca'nın ilk bölümünde, Johann Sebastian Bach'ın Klavsen Konçertosu eşliğinde bir masanın etrafında iki kadın, iki erkek dansçı tarafından hayata geçirilen, Marco Cantalupo ile Katarzyna Gdaniec tarafından sahneye konulan çağdaş dans yorumu sunuluyor. Konçertonun ikinci bölümünde ise Bach'ın müziğini piyano ve oryantal perküsyonlarla bir araya getiren Anjelika Akbar'ın yaptığı müzikal düzenlemelerden yola çıkan Mehmet Balkan'ın koreografisi yer alıyor.
Junko Hikasa ve Lale Balkan'ın sahneye koyduğu Bach Alla Turca'nın dekor tasarımını Filiz Dinç, kostüm tasarımını Aydan Çınar yapıyor. Işık tasarımı Murat Yılmaz tarafından gerçekleştirilen eserin video tasarımı ise Şafak Türkel'e ait.
Bale, 28 Şubat Cumartesi saat 20.00'de AKM Büyük Salon'da izleyicilerle buluşacak.
Samsun Devlet Opera ve Balesi ayrıca "Çocuklar İçin Öylesine Bir Dinleti"yi sahneleyecek. "Opera aryaları ile çocuklara operayı sevdirme" düşüncesinden yola çıkılarak tasarlanan müzikalin yönetmenliğini Murat Göksu yapıyor.
Müzikal, 2 Mart Pazartesi günü saat 14.00'te AKM Büyük Solan'da minik izleyicilerin karşısına çıkacak.
Kaynak: AA