Oğluma Süleyman adını vereceğim

Süleyman Şah Türbesi için yapılan operasyonda şehit olan Astsubay Başçavuş Halit Avcı’nın, operasyon öncesi arkadaşlarına “Oğlumun adını Süleyman koyacağım” dediği öğrenildi.

Oğluma Süleyman adını vereceğim
Oğluma Süleyman adını vereceğim
Suriye’de DEAŞ tehdidi altındaki Süleyman Şah Türbesi’ne Cumartesi gecesi gerçekleştirilen'Şah Fırat’ operasyonu ile Türkiye’ye getirilen Süleyman Şah ile 2 askerin naaşlarının yerleştirileceği yeni türbe çalışmalarına hava muhalefeti nedeniyle ara verildi.

Yoğun yağış nedeniyle çalışmaların bir süre ara verildiği bölgede alınan güvenlik önlemleri ise en üst seviyeye çıkarıldı. Şehit olan ve Operasyona katılan birlikte görevli Muhabere Astsubay Başçavuş Halit Avcı’nın ise operasyon öncesi arkadaşlarına “Oğlumun adını Süleyman koyacağım” dediği öğrenildi.

İlk ziyaretçi Davutoğlu


Türkiye sınırına 253 metre uzaklıktaki Suriye’nin Eşme Köyü’ndeki 10 dönümlük arazide yapımı süren yeni türbenin kısa sürede tamamlanması hedefleniyor. Türbenin bitirilmesinin ardından ilk ziyaretçinin Başbakan Ahmet Davutoğlu olacağı öğrenildi. Çalışmalarının bitirilmesinin ardından Davutoğlu ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanlığı türbeye gidecek.

Oğlunun adını söylemiş


Operasyona katılan birlikte görevli Muhabere Astsubay Başçavuş Halit Avcı, içinde bulunduğu tankın ani manevrası sırasında, başına kapağın şiddetli çarpması sonucu ağır yaralanmış, operasyon ekibinde yer alan sağlık ekiplerinin müdahalesine karşın kurtarılamayarak şehit olmuştu. Şehit Avcı’nın operasyon sırasında arkadaşlarına “Oğlumun adını Süleyman koyacağım” dediği öğrenildi.