Metroda, Yürüyen Merdivendeki Kaza

İzmir Metrosu AŞ, metro hattındaki Üçyol İstasyonu Üçyol Meydanı çıkışı yürüyen merdiveninde yaşanan kazanın, henüz tam olarak anlaşılamayan bir nedenle mekanizmanın yukarı yön yerine, aşağıya doğru hareket etmesi ve üzerindeki yolcuların dengelerini kaybetmeleri sonucu meydana geldiğini bildirdi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, bugün 17.22'de Üçyol İstasyonu Üçyol Meydanı çıkışı yürüyen merdiveninde kaza yaşandığı belirtildi.
Kazanın oluş nedeninin tam olarak anlaşılamadığının ifade edildiği açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
"Üçyol İstasyonu meydan çıkışı yürüyen merdiveni, üzerinde yolcular varken henüz tam anlaşılamayan bir nedenle yukarı yön yerine aşağıya doğru hareket etmiş ve üzerindeki yolcuların dengelerini kaybetmeleri sonucu düşmelerine neden olmuştur. Olayda ilk anda yaralanma şüphesi ile 15 yolcu hemen ambulanslarla hastanelere sevk edilmiş, Bozyaka Hastanesi'ndeki yaşlı 1 yolcumuzda kırık, diğer bir yolcumuzda kolda incinme tespit edilmiş, diğer hastanelere yaralanma şüphesi ile gönderilen tüm yolcularımız ayakta müdahale ile evlerine gönderilmiştir.
Açıklamada, olayın oluş nedenine ilişkin teknik araştırmanın, savcılık, İzmir Metro AŞ ve sorumlu bakım firması tarafından detaylı olarak yapıldığı bildirildi.

Yaralı yolcularla ilgili her türlü ilgi ve gereğinin İzmir Metro AŞ tarafından yapılacağının kaydedildiği açıklamada, "Üzüntü verici kaza nedeniyle olumsuz etkilenen ve yaralanan yolcularımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadesine yer verildi.


Kaynak: AA