Dso Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısı

Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, değişen dünyada farkındalık yaratmanın en önemli öğelerinden birisinin yurt dışına gitmek, çevre ülkelerde bilinir firma olmak yolunda çalışmak olduğunu söyledi.

Keçeci, Denizli Sanayi Odası Meclisi'nin şubat ayı olağan toplantısında yaptığı konuşmada, son beş yılda yurt içi ve yurt dışı yatırımlara bakıldığında 2010-2014 yılları arasında yabancıların Türkiye'ye olan yatırımlarının yanında Türklerin yurtdışı yatırımlarının da istenen seviyelerde olmadığını, daha fazlasının yapılması gerektiğini belirtti.

Birçok ülkeye yatırım yapan Türklerin yurtdışına yatırım yaptığı ülkelerin başında sırasıyla Azerbaycan, Hollanda ve İngiltere'nin geldiğini ifade eden Keçeci, şöyle konuştu:
"Genel anlamda Denizli'de ve Türkiye'de yatırım yok. Denizli'de en çok para kazanan insanlar gayrimenkulcüler. Hatta işadamlarımızdan bazıları sanayide kazandıklarını arsaya, tarlaya ve binalara yatırarak kaynak geliştiriyorlar. Ama bizim bu ülkeye sorumluluğumuz var, gelecek nesle sorumluluğumuz var. Dünyada işler değişti. Türkiye'de de bunun farkına varan sanayicilerimiz var. Değişen dünyada farkındalık yaratmanın en önemli öğelerinden birisi yurt dışına gitmek, çevre ülkelerde bilinir firma olmak yolunda çalışmak gerekir. Yurtdışında özellikle mağaza zinciri sayımızda çok hızlı bir artış var. Hangi sektörde olursa olsun sadece yurt içinde çok bilinen firmalar değil, az bilinen orta boy firmalar da çevre ülkelerin bilinen markaları olmayı başarıyorlar."
Oda binasında gerçekleştirilen toplantıya, DSO Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu ve meclis üyeleri katıldı.


Kaynak: AA