HDP'li vekillerden mecliste 'poşu' eylemi
TBMM Genel Kurulu'nda, kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen tasarının ilk 20 maddesi kabul edildi.


Genel Kurul, 'Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı' için bugün 10 saat mesai yaptı. Bugüne kadar yapılan görüşmelerde 16 maddenin kabul edildiği Genel Kurul'da, bugün ise 10 saatte 4 madde kabul edildi.
HDP'Lİ VEKİLLERDEN POŞULU EYLEM
HDP milletvekilleri, İç Güvenlik Paketi'ndeki poşuyu suç sayan maddeyi protesto için mecliste poşu taktı.
Meclis Genel Kurulu'nda İç Güvenlik Paketi'nin bu geceki görüşmelerinde HDP milletvekilleri, poşuyu suç sayan maddeyi protesto etmek için salonda poşu takıp oturdu.
AKP'li vekillerin sırtlarını dönerek tepki gösterdiği protesto sırasında HDP'li Ayla Akat Ata, poşu ile kürsüde yaptığı konuşmada poşunun suç aleti sayılamayacağını söyledi.
TBMM Başkanvekili Sadık Yakut Yarın saat 14.00'da açılmak üzere oturumu kapattığını açıkladı.