Başkandan Öğrencilere Ders

Altınordu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından ilçede bulunan okullarda öğrencilere geri dönüşüm semineri verilmeye devam ediliyor.

Başkandan Öğrencilere Ders

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, geri dönüştürülebilir atıkların yeniden ekonomiye kazandırılmasını yeni nesillere öğretmek amacıyla okullarda seminer verdiklerini söyledi.

Başkan Tekintaş, okullarda verilen seminerlere katılarak, öğrencilere seminerde öğrendiklerini ailelerine de anlatarak uygulamaları gerektiğini belirtti.

“HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”
Başkan Tekintaş, Vakıfbank İlkokulu’nda düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, “Bundan sonra yere çöp atmayacağız. Atanları uyaracağız. Evde çöpü ayrıştırırken geri dönüş olabilen çöpler ile çürüyebilen, toprağa karışabilecek olan diğer çöpleri bir birinden ayrıştıracağız. Bunu anne ve babalarınız yapacak, sizlerin onlara rehberlik etmeniz lazım. Yani bu hassasiyeti siz gösterirseniz, burada aldığınız bilgileri evlerinizde en iyi şekilde anlatırsanız, anne ve babalarınız ile birlikte bunu hep birlikte başarmış olacağız. Bize ayrıştırmanın sağladığı avantaj ise, çevremizi kirletmiyoruz. Ülke ekonomisine katkı sunuyoruz. Belediye bütçesinden daha az para harcanmasını sağlıyoruz. Özellikle geri dönüşümden elde edilecek kaynak ile Altınordu İlçemize daha fazla yatırım yapacağız” dedi.

Başkan Engin Tekintaş, geri dönüşümün hem ekonomik olarak hem de çevresel etkiler olarak geleceğimize yapılan en güzel yatırımlardan biri olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA