Ahmet Reyiz Yılmaz’dan Süleyman Şah Türbesi ile ilgili kritik iddia

Muhafazakar Yükseliş Parti Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Süleyman Şah Türbesi'nin taşınmasını Amerika istemiş olabilir" iddiasında bulundu.

Ahmet Reyiz Yılmaz’dan Süleyman Şah Türbesi ile ilgili kritik iddia
Muhafazakar Yükseliş Parti Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Süleyman Şah Türbesi'ndeki askerlerin tahliyesi için Türk Silahlı Kuvvetleri'nin haftasonu gerçekleştirdiği operasyon için şaşırtan bir iddiada bulundu.

Ahmet Reyiz Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, "Türbenin taşınmasını Amerika istemiş olabilir. Muhalefet bunu sorgulamalıdır" dedi.

"Suriye'nin kuzeyinde kurulması planlanan Kürt bölgesinin içinde, türbenin Türk toprağı olarak kalması istenmemiştir" diyen Yılmaz, "Buna göre sorun tehdit değil daha çok Amerikan talebinin yerine getirilmesi gibi gözükmektedir. Dolayısıyla muhalefet bu sorunun cevabını aramalıdır" şeklinde konuştu.

"Türbeyi yerinde koruyacak kudretimiz olmalıydı"

Bu meselenin yenilir yutulur bir mesele olmadığını söyleyen Yılmaz, "Gelecek günler adına korku verici bir olay yaşanmıştır. Suriye konusunda bu günler iyi günlerdir. Daha kötüsü çok yakın gözüküyor. En kötüsü de türbeyi koruma gücü olmayan bir hükumetin ülkeyi nasıl koruyacağı meselesidir" ifadelerini kullandı.

"Suriye'den gelenler derhal geri yollanmalıdır"


"Hükümet Suriye'den gelenleri geri yollayıp, sınır güvenliğini kontrol altına almaz ise Suriye konusunda derin acılar yaşayabilir" öngörüsünde bulunan Yılmaz şunları kaydetti:

"Bugün ülkesinden kaçan ve oradaki durumu ne olduğu bilinmeyen milyonlar bu milletin arasında dolaşmaktadır. Bu konunun insanlık ya da iyilikle bir ilişkisi olmayıp doğrudan ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın güvenliği ile alakalı bir meseledir.

"Türkiye İsrail ilişkilerini askıya alarak tarihin en büyük hatasını yapmıştır"

Bölgede bu kadar hassas dengeler yürürken İsrail ile Türk ilişkilerinin iç politikada malzeme yapılması Türkiye adına tarihi bir hata olmuştur. Kimse ile dost kalamadık. Bu durum bize özellikle Suriye ve Irak cephesinden ağır bir fatura olarak dönecektir."