Vali Kamçı, Başarılı Öğrencileri Ödüllendirdi

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Yazıhan ilçesinde, Temel Eğitimden Öğretime Geçiş (TEOG) sınavında başarılı olan öğrencileri ödüllendirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Kamçı, SODES Toplantı Salonu'ndaki ödül töreninde yaptığı konuşmada, başarıya giden yoldaki engelleri tek başına aşmanın, başarıyı sadece kişisel yeteneklerle elde etmenin imkansız denecek kadar zor olduğunu belirtti.

Kişinin istek, azim ve kararlılığı, yakınlarının desteği ve yönlendirmesiyle birleştiğinde başarının ortaya çıktığını vurgulayan Kamçı, "Bugün bizleri bir araya getiren başarı öyküsünün kahramanları her ne kadar sevgili öğrencilerimiz olsa da onları yetiştirip hayata hazırlayan aileleri ve elbette fedakar öğretmenlerimiz de bu başarıda haklı bir paya sahiptir" ifadesini kullandı.
Kamçı, ailesi ve öğretmenleri tarafından öz güveni desteklenen, verimli ders çalışma yöntemleri öğretilen, sorunları çözülebilen çocukların başarısının kolaylıkla artırılabileceğine işaret ederek, öğrencinin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yönlendirilmesi, merak duygusunun harekete geçirilmesi, daha fazla öğrenme isteğinin ortaya çıkarılması gibi yöntemleri, başarıyı artıran uygulamalar olarak sıraladı.
Ailesinden ve öğretmenlerinden sevgi, şefkat ve ilgi gören bir çocuğun başarılı olmasının kaçınılmaz olduğunu kaydeden Kamçı, şöyle devam etti:
"İletişimde çocuğun sevilme ihtiyacı karşılanmalıdır. Çünkü sevgi, çocuğu ailesine ve çevresine bağlayan en güçlü bağdır. Ailesini, okulunu, milletini, ülkesini seven bir nesil yetiştirmenin en kestirme yolu, çocuklarımızı sevgi ve öz güven duyguları yüksek bir halde yetiştirmektir. Ailelerinize, öğretmenlerinize ve bizlere yaşattığınız bu gururdan dolayı hepinizi ayrı ayrı kutluyorum. İnanıyorum ki, sizler gelecekte çok daha büyük başarılar elde edecek ve ülkemize önemli hizmetlerde bulunacaksınız. Bu vesileyle sizleri bir kez daha tebrik ediyor, katkılarından dolayı ailelerinize ve öğretmenlerinize teşekkür ediyor, hepinize sevgilerimi sunuyorum."
Kamçı, ayrıca ilçelerdeki anaokulu sayısını artırmak için çalışma yaptıklarını ve her ilkokula birer ana sınıfı yapmak için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Kaymakam Hatice Bayar Özdemir de 2014-2015 birinci dönem TEOG sınavına 195 öğrencinin katıldığını ve 41 öğrencinin dereceye girdiğini ifade ederek, 2013'te yüzde 67 olan başarı oranının geçen yıl yüzde 89'a ulaştığını, bu yıl daha da yükseleceğini tahmin ettiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere, Kamçı, Özdemir, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Demir tarafından ödülleri verildi.

Kamçı, törenin ardından Yazıhan Belediyesi'ni ziyaret etti ve belediye toplantı salonunda muhtarlarla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi.
İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığını da ziyaret eden Kamçı, Yazıhan'daki vatandaşlar ve öğrencilerle de sohbet etti.
Kaynak: AA