Mersin'deki Cinayet

Portakal bahçesinde Suriye uyruklu bir kişinin ölü bulunmasına ilişkin 1'i kadın 4 Suriye vatandaşı gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, 8 Ocak'ta Toroslar ilçesi Üseli Mahallesi Karaisalı Caddesi'ndeki portakal bahçesinde boğazı kesilerek öldürülmüş ve yüzünün derisi soyulmuş halde bulunan kişinin 30 yaşındaki El Ahraz lakabıyla bilinen Muhammed Salih olduğu belirlendi.
Kaçan zanlıların yakalanması için geniş çaplı çalışma yapan İçel Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olay yerinde bulunan deliller üzerinde detaylı çalıştı. Teknik çalışma da yapan uzman ekipler, zanlıların da Suriye vatandaşı olduğunu belirledi.
Şüphelilerin yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, Abdulrazak D'yi Gaziantep'te, İbrahim H'yi İçel'de, Anvar H. ile eşi Fedia R'yi Uşak'ta gözaltına aldı. Olayda kullanılan bıçak ve otomobil de ele geçirildi.
İçel Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek sorguları yapılan zanlılar, Muhammed Salih'le yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarmak için anlaştıklarını ve bunun karşılığında 5 bin 500 dolar aldıklarını anlattı. Salih'in gitmekten vazgeçmesi üzerine parayı geri istediğini öne süren zanlılar, çıkan tartışma sonucu cinayeti işlediklerini itiraf etti ancak yüzünün derisini kendilerinin soymadığını ileri sürdü.
Öte yandan, olay sonrası Salih'in üstünde yapılan aramada ise 500 dolar bulunduğu öğrenildi.
Sorguları tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.
Kaynak: AA