Gelibolu'dan Kısa Kısa

Gelibolu Belediye BaşŸkanı Mustafa ǖzacar, Sosyal Demokrat Belediyeler BirliğŸi'nin (SODEM) TekirdağŸ'da düzenlediğŸi toplantıya katıldı.

SODEM Yönetim Kurulu BaşŸkanı Tunç Soyer öncülüğŸünde TekirdağŸ Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşŸtirilen buluşŸmada CHP İstanbul İl BaşŸkanı Murat Karayalçın'ın yanı sıra Trakya'daki sosyal demokrat belediyelerin başŸkanları yer aldı.
Toplantıya, ǖzacar'ın yanı sıra Kepez Belediye BaşŸkanı ǖmer Faruk Mutan ile Küçükkuyu Belediye BaşŸkanı Cengiz Balkan da katıldı.

Sosyal demokrat belediyelerin ortak amaçlarına hizmet etmesi için kurulan derneğŸin toplantısında, bilgi ve proje paylaşŸımlarının yanı sıra derneğŸin faaliyetleri hakkında görüşŸ alışŸverişŸinde bulunuldu.

- Zemin iyileşŸtirme çalışŸmaları

Yeni kanalizasyon ve su hatlarının oluşŸturulduğŸu Yazıcızade Mahallesi SarmaşŸıklı mevkisindeki yollarda zemin iyileşŸtirilmesi devam ediyor.
Bölge, Fen İşŸleri MüdürlüğŸü'ne bağŸlı ekipler tarafından yumuşŸak zemin kazınarak sıkışŸtırılmışŸ dolgu malzemesiyle üst yapı çalışŸmalarına hazır hale getiriliyor.
Belediye BaşŸkanı Mustafa ǖzacar, artan nüfusa bağŸlı olarak gerçekleşŸtirdikleri alt yapı programı kapsamında kanalizasyon hattı, yağŸmur suyu, parsel bacası oluşŸturma, içme suyu hattı ve abone bağŸlantılarının yenilendiğŸini belirterek, "LJağŸdaşŸ bir kent olmanın sağŸlıklı bir alt yapıdan geçtiğŸinin bilinciyle, bu konuda çok ciddi projeleri hayata geçiriyoruz. Halkımızın biraz daha sabırlı olmalarını diliyorum. Bu bölgedeki olumsuzlukları giderip üst yapı çalışŸmalarımızı tamamladığŸımızda eminim ki hepimizin yüzü gülecek" dedi.


- Vergi Haftası ziyareti

Gelibolu Vergi Dairesi Müdürü Figen OdabaşŸı, Vergi Haftası dolayısıyla Belediye BaşŸkanı Mustafa ǖzacar'ı ziyaret etti.
OdabaşŸı, mükelleflerin gönüllü vergi ödeme alışŸkanlıklarının artırılması için Vergi Haftası kutlamalarının bu yılda çeşŸitli etkinliklerle sürdüğŸünü, vergi bilincinin oluşŸturulmasına yönelik hafta boyunca kurum ve oda ziyaretleri yapacaklarını söyledi.

Belediye BaşŸkanı ǖzacar ise vergi konusunda toplumun tüm kesimlerinin hassas davranması gerektiğŸine işŸaret ederek, "Vergi vermek kutsal bir görev. VatandaşŸın ödediğŸi verginin hizmet olarak geri dönmesini beklemesi kadar da doğŸal bir şŸey olamaz. Bizler de aldığŸımız vergileri Gelibolu'ya doğŸru yatırımlar olarak geri döndürme konusunda oldukça dikkatli davranıyoruz" diye konuşŸtu.

- Belediyeden sanayi sitesine destek

Gelibolu Belediyesi'nin desteğŸiyle Küçük Sanayi Sitesi'nin çevresine yapılacak 300 metrelik perde duvar için belediye meclis üyelerinin katılımıyla ilk harç kondu.
Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi BaşŸkanı Tamer Altunay, çalışŸmanın tamamlandığŸında şŸehrin girişŸine güzel bir görünüm kazandıracağŸını belirterek, "LJalışŸmamızda bizlere destek olan başŸta Belediye BaşŸkanı Mustafa ǖzacar olmak üzere katkı sağŸlayan diğŸer kurum ve kişŸilere teşŸekkür ediyoruz" dedi.

 
Kaynak: AA