Baykal’a ‘paralel’ şantajın arka planı...

A Haber'de deneyimli gazeteci Sevilay Yükselir moderatörlüğünde yayınlanan ‘Yüzde Yüz Siyaset’te CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a yönelik 2010’da düzenlenen kaset komplosunun arka planı ilk kez ortaya çıktı.

Baykal’a ‘paralel’ şantajın arka planı...
Baykal’a ‘paralel’ şantajın arka planı...
Emniyet Eski Müdürü Cevdet Saral, CHP Eski PM Üyesi Savcı Sayan, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Özlem Zengin ve GENAR Araştırma Müdürü Mustafa Şen7in katıldığı programda Sayan, kaset kumpasının ortaya çıkmasından bir hafta sonra yaşadığı ilginç olayı ilk kez TV ekranlarında paylaştı. İşte 'Baykal sessizliğini bozacak mı?' sorusuna neden olan o açıklama:

'PARALEL' ÖRGÜT TEMSİLCİSİ YANIMA GELDİ…'

2010 Mayıs 6. Baykal'ın kaseti çıkmış. 2010'un 13 Mayıs'ı. Bizim parti meclisi üyesi Oya Araslı'nın annesinin cenazesi var. Baykal ile birlikte CHP'liler cenazeye katıldık. Bakın olaydan 7 gün sonra.. Kocatepe Camii'nin merdivenlerinden aşağı inerken 'Paralel' örgütün Ankara temsilcisi geldi, kartını bana verdi, benimle tanıştı. Yukarıda Allah var. İftira atıyorsam gençliğimden hayır görmeyeyim. 'Bu kaset olayını hükümet yaptı, sizinle bir olup hükümetin anasını ağlatacağız' dedi. İsmini vermiyorum. Biz bu çatışmayı 2013'te öğrendik. Demek ki bu olay 'One Minute' ile başlamış.

'BAYKAL ŞANTAJI KİMİN YAPTIĞINI BİLİYOR'


Baykal'ın yerinde olsam çıkıp yumruğumu masaya vurup durumu anlatırım. Biraz eksik buluyorum bu yönden Baykal'ı. Baykal'a bir dosya verdiler, bunu hükümet yaptı diye inandırdılar. Son 6 aydır bu dosyanın sahte olduğu kanısına vardı. Böyle bir izlenim seziyorum. Bu dosyayı 'Paralel' örgütün Emniyet'in, MİT'in içindeki uzantıları verdi.