Agd, Metin Yüksel'i Andı

Fatih Camisi avlusunda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Metin Yüksel, ölümünün 36. yıl dönümünde anıldı.

Anadolu Gençlik Derneği'nden (AGD) yapılan açıklamaya göre dernek, sabah namazı sonrasında cami avlusunda bir anma programı gerçekleştirdi.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte Yüksel'in biyografisi okundu. Salavat getirilen ve slogan atılan etkinlikte konuşan AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, şehadetin öneminden bahsetti.
"Cihad, bütün insanlığın saadeti için çalışmaktır" diyen Bulut, Yüksel'in en büyük mirasının şehadete özlem duyan bir nesil olduğunu aktardı. Şehadetin yeni nesillere unutturulmaya çalışıldığını ancak kendilerinin unutturmayacağını belirten Bulut, "Metin Yüksel davası, inancı ve ideali uğrunda fedakarlık yapabilen bir neslin öncülerindendir" ifadelerini kullandı.
Anma programına katılanlar daha sonra Fevzipaşa Caddesi'nden kortej halinde Metin Yüksel'in kabrinin bulunduğu Edirnekapı'daki Necatibey Mezarlığı'na salavat ve tekbirlerle yürüdü.
Dernek üyeleri, Yüksel'in kabri başında da Kur'an-ı Kerim okudu.
Kaynak: AA