Uetd'nin Offenbach Şubesi Açıldı

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Şah Fırat Operasyonu'na ilişkin, "Türkiye son derece önemli bir iş yaptı. Bayrağımız dalgalanmaya devam edecektir bundan kimsenin şüphesi olmasın. Emanetleri korumak bizim asli vazifemizdir, Süleyman Şah'da bizim emanetimizdir" dedi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Hessen Bölge Başkanlığı'na bağlı Offenbach Şubesi'nin açılışı Frankfurt yakınlarındaki Offenbach kentinde gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış törenine Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici ve çok sayıda UETD üyesi katıldı.

Burada konuşan Külünk, 50 yıl önce Türkiye'den Avrupa'ya göç eden vatandaşların çok büyük sıkıntılar çektiğini ancak bu sıkıntılarla birilikte büyük başarılara imza attıklarını söyledi.

Avrupa'daki Türklerin artık Avrupa'nın ayrılmaz bir parçası haline geldiğini vurgulayan Külünk, Avrupa'nın bunu kabul etmesi ve İslamofobi tartışmasının arkasına saklanmaması gerektiğini dile getirdi.
Türkiye'nin güçlü bir şekilde değişmeye devam ettiğini anlatan Külünk, "İçeride de hangi adımı atarlarsa atsınlar, başarısız olacaklar. Çünkü insanlarının kaderinin olduğu gibi milletlerin de kaderi vardır. Bu milletin yükseliş kaderinin önünde artık hiç bir güç duramayacaktır" diye konuştu.

- "AK Parti'nin Avrupa'daki oy oranı yüzde 65'in üzerinde"
Külünk, 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin Avrupa'daki oy oranının yüzde 65'in üzerinde olduğunu belirterek, AK Parti'nin Avrupa'da iyi bir teşkilat çalışmasıyla en az 900 bin oy alması gerektiğine işaret etti.
17-15 Aralık operasyonlarına da değinen Külünk, "Bu operasyonlar Türkiye'de 28 Şubat'ın tekrarıdır. Gezi süreci de 28 Şubat'ın tekrarıdır. Bu vesileyle yıllarca ardından gittiğimiz 28 Şubat davasından şikayet dilekçesini geri çekenleri de bir kere daha tanıyın" ifadelerini kullandı.
AK Parti olarak sadece UETD değil Avrupa'dan her Sivil Toplum Kuruluşu'nıun (STK) davetine olumlu yanıt vereceklerini vurgulayan Külünk, UETD'ye yaptığı çalışmalarından ötürü teşekkür etti.
Konuşmasının ardından basın mensuplarının Şah Fırat operasyonuna ilişkin sorusunu yanıtlayan Külünk, şunları kaydetti:
"Türkiye son derece önemli bir iş yaptı. Bayrağımız dalgalanmaya devam edecektir bundan kimsenin şüphesi olmasın. Emanetleri korumak bizim asli vazifemizdir, Süleyman Şah'da bizim emanetimizdir. Emanetimizi yüreğimiz gibi koruruz, kimsenin endişesi olmasın."
- "STK'lara büyük iş düşüyor"
Başkonsolos Ekici ise açılışın hayırlara vesile olması inancıyla toplantıya katılmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Almanya'da STK'lara büyük iş düştüğünü ifade eden Ekici, Türk vatandaşların birlik içinde tek ses olarak beklentilerini dile getirmesinin önemli olduğunu vurguladı.
Frankfurt'ta göreve geldiği günden beri bir takım çalışmalar yaptıklarını anlatan Ekici, "Kısmet olursa Hessen Eyaleti'nde bir ilk olarak eylül ayında Frankfurt'ta Türkçe-Almanca çift dilli kreşi kuracağız. Bunu sadece biz değil, Alman makamlarıyla bir araya gelerek gerçekleştireceğiz" dedi.

Ekici, bu gelişmeyle birlikte Türkçe'nin Almanya'da ortaokul ve liselerde ikinci ve ya üçüncü yabancı dil olarak öğretilmesinin yolunun açılacağını sözlerine ekledi.
Açılışta, UETD Hessen Bölge Başkanı Mustafa Kasalak da UETD'nin çalışmalarına ilişkin bililer verdi.
Kaynak: AA