Elektrik Kesintisini Protesto Eyleminde Gerginlik

Gaziantep'te, 4 gündür dairelerine elektrik verilemediğini öne süren site sakinleri, yol kapatarak eylem yaptı.

Küçük Kızılhisar Mahallesi'nde sitede oturan bir grup vatandaş, 4 gündür dairelerine elektrik verilemediğini ve muhatap bulamadıkları gerekçesiyle Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesi kavşağında yolu trafiğe kapatıp eylem yaptı. Bazı vatandaşların tencere ve tavaya vurarak eylemci gruba destek verdiği görüldü.

Grup, yaklaşık bir saat boyunca güzergahta araçların geçişine izin vermedi. Trafiğin aksaması nedeniyle araç sürücüleri ile vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı.
Gerginliğin büyümesi üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, yolun açılmasını istedi. Eylem yapan bazı kişilerin jandarmaya saldırması nedeniyle gruba müdahale edildi.
Jandarma, eylem yapanlarla yaptığı görüşme sonucunda yolun trafiğe açılması konusunda ikna etti ve elektrik dağıtım şirketi yetkilileri ile telefonda görüştü.
Girişimler sonucunda bölgeye elektrik verildi.

Elektrikle birlikte evlerine kavuşmanın sevincini yaşayan vatandaşlar "en büyük asker bizim asker" sloganı attı.
Grup adına konuşan Kadir Kaplan, engelli olduğu için yürüyemediğini ancak elektrik olmadığı için en büyük mağduriyeti çocuk ve kadınların yaşadığını belirtti.

Daire sahiplerinin havanın soğuk olması ve ısınamadıkları için evlerini terk ettiklerini ifade eden Kaplan, çocuklarını sıcak mekanlara bıraktıklarını kaydetti.


Kaynak: AA