Bürokrat Aday Adayından Muhalefete Gönderme

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müsteşar yardımcılığından istifa ederek AK Parti Manisa milletvekili aday adaylığını açıklayan Ömer Bozoğlu, muhalefetin söylemlerine göndermede bulunarak, “Muhalefetin açıklamaları, ufuksuzluklarını, hayalsizliklerini ve gerçeklerden bihaber olmalarını gösteriyor” dedi.

Bürokrat Aday Adayından Muhalefete Gönderme

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müsteşar yardımcılığından istifa ederek AK Parti Manisa milletvekili aday adaylığını açıklayan Ömer Bozoğlu Sarıgöllülerle buluştu. AK Parti Manisa İl binasında gerçekleşen buluşmada konuşan Bozoğlu, “Çıkmış olduğumuz bu kutsal yoldaki yürüyüşümüzde sizlerle birlikte olmak ayrı bir mutluluk ve ayrı bir heyecan. Şunu çok iyi biliyoruz. Bunlar bir nasip, bir kısmet bir takdir. Biz kulların yapması gereken de sebepler kısmına sarılarak tevekkül etmek. Bugün yaptığımız işte o sebeplerden olan çalışma cehdetme azminin bir örneği olarak burada birlikte olduk ve sonucu her ne olursa olsun biz bu kutsal davanın bu partinin daha yüksek oranlarla Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil edilmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü biz bu kutsal davayla bu partiyle, bugün aday adaylığı sürecinde buluşmadık, tanışmadık. Bizim çıkışımız ve tanışmamız Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi, kadim değerler, bin yıllık geçmişe dayanan o dava ve kadim değerler etrafında oluşan bir buluşmadır. Onun için biz sonuçları ne olursa olsun, aynı heyecanla, aynı şevkle, aynı coşkuyla bu yolda yürümeye devam edeceğiz” dedi.

‘SİYASET BİREYSEL TALEPLERİN OLDUĞU YER DEĞİLDİR’
Sarıgöl, Alaşehir, Salihli, Selendi, Kula, Demirci, Köprübaşı’na baktığımızda bu 7 ilçeden 5’inde belediye başkanlığını AK Parti’nin değil muhalefetin kazandığına dikkat çeken Bozoğlu, “Ben inanıyorum ki bu seçimde biz AK Parti’yi Manisa’nın bütün ilçelerinde birinci yapacağımız gibi bu ilçelerimizde de tekrar AK Parti’yi birinci yaparak, Türkiye Büyük Millet Meclisindeki en yüksek oranda temsili sağlamak amacıyla çalışacağız. Şehirlerin gücü Ankara’daki temsil gücüyle ilgilidir. Eğer Ankara’da güçlü temsil ediliyorsanız, Ankara’dan güçlü oranda destek alırsınız ve Ankara’yı da güçlü bir şekilde yanınızda görürsünüz. O gücü yanımızda görmek ve o gücü arkamıza almak için biz 7 Haziran seçimlerine önceki seçimlerde çalıştığımızdan bir birim daha, iki birim daha fazla çalışarak devam edeceğiz ki bu süreç daha da güçlensin, daha da ileri bir noktaya taşınsın. Onun için bizlere düşen görev, üzerimize düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek ve partimizin çalışmalarına tüm çevremizdeki AK Parti gönüldaşı olmayanlara bunu yaymaktır. Bizim insanımız takım tutar gibi parti tutmuyor. Değerlendirmesini yapıyor, ölçüyor, biçiyor ve sandıkta seçimini yapıyor. O zaman biz diğerlerinden daha iyi olduğumuzu, daha iyi hizmetler getireceğimizi, bölgemize daha çok hizmet vereceğimizi anlatmalıyız. Siyaset bireysel taleplerin olduğu yer değildir. Siyaset toplumsal talepleri daha güçlü bir şekilde ele geçirdiğimiz ve toplumu güçlü kılma sanatıdır. Biz sadece bir bireyin güçlenmesi için çalışırsak o zaman bu demokrasi olmaz o zaman bu bir krallık olur. O yüzden bizler bölgemizin daha güçlü olması için, bölge insanımızın daha mutlu olması için ve bölgemizin daha müreffeh ve daha gelişmiş olması için bu siyasi davaya gönül verdik gönül vermeye devam edeceğiz. Bundan sonraki sürecimizde de bu heyecanımız eksilmeden devam edecek” şeklinde konuştu.

‘KILIÇDAROĞLU’NUN AÇIKLAMALARINA SADECE GÜLERSİNİZ’
Muhaliflerin vatandaşa yeni bir şeyler sunmadığını kaydeden Bozoğlu, “Muhalefet partilerinin şuan Türkiye’ye çözüm olarak önerdiği işlere bakacak olursak, hepsine sadece güler geçersiniz. Bir tanesini şuan müsteşar yardımcısı olduğum bakanlıkla ilgili muhalefetin seçim önerisi olarak sunduğu bir başlıktan söz etmek istiyorum. Kılıçdaroğlu, ‘Sosyal yardımları iki katına çıkaracağım’ diyor. Sadece gülersiniz buna. Çünkü neden; daha dün siz AK Parti’yi ‘Kömür dağıtıyorsunuz, makarna dağıtıyorsunuz’ diye eleştireceksiniz ondan sonra vatandaşın karşısına geçip ‘Biz sosyal yardımları iki katına çıkaracağız’ diyeceksiniz. Çünkü bu sizin ufuksuzluğunuz, sizin hayalsizliğinizin ve gerçeklerden bihaber olmanızdır. AK Parti sosyal yardımların edebiyatını yapmadı, sadece lafta da bırakmadı vatandaşa dokundu. 2002 yılında Türkiye’deki gayrisafi milli hasılanın toplamı 270 milyar. Bundan yoksula ayrılan pay da yüzde 0,5. 2014 yılına geldiğimizde milli gelir toplamda 1,7 trilyon ve AK Parti’nin bu alana ayırmış olduğu rakamsa yüzde 1,45. Ekonomi 8 kata yakın artmış, o 8 katın üzerine de 3 kat sosyal yardım oranını artırmış olan bir AK Parti var. Bunu tüm vatandaşlarımız, halkımız biliyor. Bugün Türkiye’de ailesi yanında ekonomik olarak desteklediğimiz evde bakım desteğinden 465 binden fazla ailemizde vatandaşımız bu hizmetlerden yararlanıyor. AK Parti olarak biz hayal tüccarlığı yapmadık, hayal satmadık ve bugüne kadar millete verdiğimiz sözlerin arkasında durarak, bu sözlerin arkasında koşarak halkımızın hizmetinde olduk ve bunları yerine getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. En çok da şunu dedik; İstiklal Şair’i Mehmet Akif’in dediği gibi ‘Vatandaşın özgürlerinin hiçbir zaman kısıtlanamayacağını ve buna zincir vuracak olanların aklından şaşacağını görerek hiçbir zaman vesayet sistemlerinden, vesayet rejimine hiçbir zaman boyun eğmedik, eğmemeye de bu millete söz verdik. Sizler bu partinin arkasında ve yanında olduğunuz sürece hiçbir zaman eğilmeyecek ve durulmayacak. Bunu her yerde, her zaman, her platformda çok açık bir şekilde tartışmaya her ortamda bu sözlerimizin arkasında olduğumuzu vatandaşımıza anlatmakla görevliyiz” dedi.

EV EV GEZİLECEK
Seçim sürecinde daha çok evlere gideceklerini aktaran Bozoğlu şunları söyledi:
“Daha çok evlerde yaptığımız hizmetleri anlatacağız. Çünkü birileri sadece hayalleri anlatıyor onlara. Seçimden sonra da olmadığında ‘Ne yapalım biz muhalefetiz o yüzden yapamadık’ diyerek kenara çekiliyor. İşte onların o sözlerinin gerçek olmadığını, gerçekleri yansıtmadığını da kapı kapı dolaşarak, vatandaşımıza anlatarak bu hizmetlerimizi duyurmaya çalışacağız. Elbette bölge olarak bir takım sorunlarımız olabilir. Bu sorunlarımızın hiçbiri çözülemeyecek sorunlar değil. Biz güçlü bir AK Parti desteğini arkamıza aldıktan sonra bölge olarak tüm sorunlarımızı çözebilme azminin ve kararlığının da var olduğunu, çözümünün de olduğunu bilerek hareket edeceğiz.”
Kaynak: İHA