Tbmm Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu'nda, tartışmaların ardından "İç Güvenlik Tasarısı"nın görüşmelerine geçildi ancak tasarının tümü üzerindeki konuşmalar başlamadı; tartışmalar sürüyor.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, beyan düzeltme talebiyle yaptığı konuşmada, AK Parti sözcülerinin TBMM Genel Kurul'daki kavgalardan sonra yaptıkları açıklamaları eleştirdi.

Özel, "Bu kafa Metin Göktepe gözaltında ölünce 'kendi kendini duvardan attı' diyen kafadır" ifadesini kullandı.
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da konuşmasına, iktidarın İç Güvenlik Paketi'ni kamuoyuna sunuş şeklinin gerçekleri yansıtmadığını belirterek, "12 yıldır hırsızlığın patlamasının nedeni bu yasa mı, yoksa sizin uygulamalarınız mı? Hangi yasa sizin bonzai satıcılarını, molotof kokteyli atanları yakalamanızı engelliyor?" diye sordu.
CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ise Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun TBMM Genel Kurulu'nda çıkan kavgaya ilişkin sözlerini hatırlatarak, "Oktay Saral 'Sebahat Tuncel'i ben ittim, 5 tokatı ben attım, tokmağı da ben salladım' diyor. O zaman Başbakan mı yalan söylüyor, biz mi söylüyoruz? Burası padişahı koruma kalesi değil. Burası TBMM. Hukuku koruma yeri. Padişahın kalesini koruyup, ok atmaya benzemez" değerlendirmesinde bulundu.
HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da konuşmasına "Sayın Korsan Divan" diye başladı.

Konuşması sırasında AK Parti milletvekillerinin sırtlarını dönmesi üzerine Kaplan, "Sırtınızı ancak gerçeklere dönebilirsiniz. Ama bu ülke sizden kurtulacak" dedi.


-"Şu grubun içinde kim Gülen ile konuştuysa parmağını kaldırsın"

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz beyan düzeltme gerekçesiyle yaptığı konuşmada, AK Parti Grubuna dönerek, "Fethullah Gülen ile kim konuştuysa çete muamelesi görüyor. Şu grubun içinde kim Gülen ile konuştuysa parmağını kaldırsın. Çıksın mertçe açıklasın. Onların okulları, faaliyetleri çete ise onların taleplerini yerine getiren, 'ne istediler de vermedik' diyen çetenin başıdır diyorum, bunda bir yanlışlık var mı?" ifadelerini kullandı.
Divan'ın AK Parti'li üyesi Bayram Özçelik'in yoklama talebi sırasında cep telefonu ile kendilerinin fotoğrafını çekmesine MHP Grubu tepki gösterdi.
Meclis Başkanvekili Sadık Yakut da yapılanan doğru olmadığını belirterek, Genel Kurul'da fotoğraf çeken tüm milletvekillerinin kınadığını söyledi.


Bu sırada İç Güvenlik Tasarısı ile komisyonda birleştirilen tekliflerin, sahipleri geri çekme tezkeresi verdi.
Tekliflerinden birinin sahibi CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, teklifinin iktidarın demokrasiye aykırı tasarısıyla birleştirildiğini bunu kabul etmediğini dile getirdi.
Tartışmaların ardından "İç Güvenlik Tasarısı"nın görüşmelerine geçildi ve komisyon ve hükümet yerine oturdu. Ancak tasarının tümü üzerindeki konuşmalar başlamadı, tartışmalar sürüyor.
Kaynak: AA