Kadına Şiddete Karşı 'Vosvos'Larla Protesto

Volkswagen Dayanışma ile Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma derneklerinin üyeleri, kadın cinayetleri ve kadına şiddete karşı 30 klasik "vosvos" otomobille şehir turu düzenledi.

Konya yolundaki başkent giriş kapısında toplanan grup, otomobillere, Özgecan Aslan'ın fotoğrafları ile "Kadın cinayetlerini ve tecavüzlerini kınıyoruz. Kadına şiddete hayır" yazılı pankart yapıştırdı.
Ankara Volkswagen Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Berber, yaptığı açıklamada, başta Özgecan Aslan cinayeti olmak üzere kadınlara yönelik cinayet ve şiddete tepki amacıyla "vosvos" turunu düzenlediklerini belirtti.

"Kadın erkek el ele" sloganıyla bu katliamları ortadan kaldırmak için çalışacaklarını ifade eden Berber, "Sokağa çıkan kızlarımızın ailelerinin endişeli bakışlarına son vermek, onları 'Acaba ne zaman dönecek', 'Ne olacak' endişelerinden kurtarmak için hep birlikte el ele verip, bu etkinlikte yer aldık" diye konuştu.

Daha sonra "vosvos"larla hareket eden grup, Oran, Turan Güneş Bulvarı, Atakule, protokol yolu, Tunalı Hilmi Caddesi ve Kızılay'dan, konvoy halinde Meclis Parkı cep kısmına geldi. Grup, buradan katılan vatandaşlarla, bir süre daha şehir turuna devam etti.
Kaynak: AA