Doğu'da Kar Yağışı

Doğu Anadolu'da kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, alçak basınç merkezinin etkisi altında bulunan bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 8, Ardahan'da 7, Erzurum'da 6, Erzincan, Ağrı, Bitlis ve Hakkari'de 4, Van'da 2, Muş'ta 1 ve Iğdır'da sıfır derece ölçüldü.
Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Kars ve Ardahan'da sıfırın altında 2, Ağrı ve Bitlis'te sıfırın altında 1, Erzurum ve Muş'ta sıfır, Hakkari'da 1, Erzincan'da 3, Iğdır'da 5 derece olacağı tahmin ediliyor.
Kent merkezlerindeki kar kalınlıkları Bitlis'te 145, Ağrı'da 50, Muş'ta 43, Kars'ta 29, Ardahan ve Erzurum'da 23, Hakkari'de 6, Kop Dağı'nda 51; kayak merkezlerinden Konaklı'da 118, Palandöken'de 106, Kars'taki Cıbıltepe'de 140, Erzincan'daki Ergan'da 77 santimetre ölçüldü.
Erzurum ve Van büyükşehir belediyeleri ile İl Özel İdaresi ekipleri, yol, kaldırım ve caddelerde buz ve karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Kent merkezlerinde kamyonlara yüklenen kar, şehir dışına çıkarılıyor, çatılarda oluşan ve boyu 3 metreyi bulan buz sarkıtları da itfaiye ekiplerince kırılıyor.
- Bölgede kuvvetli rüzgar bekleniyor
Meteoroloji yetkilileri, sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don beklendiği, eğimli dik yamaçlarda çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.
Siste görüş mesafesinin azalması nedeniyle ulaşımın aksayabileceğini belirten yetkililer, kuvvetli rüzgarın yol açabileceği çatı uçmalarına karşı da önlem alınması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: AA